strahinja milosevicPOSLE INCIDENTA U KLUBU STUDIO

Novosadski klub angažovao obezbeđenje na crno

 

Udruženje preduzeća Privredne komore Srbije za privatno obezbeđenje saopštilo je danas da novosadski noćni klub Studio, čije obezbeđenje je pre nekoliko dana pretuklo košarkaša Partizana Strahinju Miloševića, nije angažovao profesionalnu firmu.

-Komora naglašava podatak da vlasnik tog novosadskog kluba nije ugovorom angažovao profesionalnu firmu za obezbeđenje, već je u privatnoj režiji i to bez bilo kakvog ugovora, drugim rečima – ‘na crno’ unajmio neka fizička lica za obavljanje tih poslova, što je čest slučaj u mnogim klubovima i restoranima u Beogradu i drugim većim gradovima u Srbiji – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  NBA VESTI, Etore Mesina službeno u stručnom štabu NBA šampiona

Udruženje je istaklo da osuđuje „paušalne izjave i neprimerene ocene“ koje su poslednjih dana iznete u javnosti da su „agencije za privatno obezbeđenje postale poligon kriminalaca, ološa i narkodilera i da se preko njih direktno obavlja reketiranje, iznuđivanje i prebijanje ljudi“.

Udruženje je navelo i da veliki problem predstavlja odsustvo pojedinih zakonskih rešenja.

-Punih osam godina Udruženje i sve njegove članice ulažu velike napore da se oblast privatnog obezbeđenja zakonski uredi. Međutim, normativna rešenja još nisu doneta, iako je u vezi sa ovim pitanjem postignuta puna saglasnost sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, sa kojim Udruženje ima kvalitetnu saradnju – kaže se u saopštenju.

Povezana vest:  Božić: Jako bolan poraz

Incident se dogodio prošlog vikenda, a Miloševiću su u Kliničkom centru Vojvodina konstatovane lakše povrede glave i dva pršljena lumbalnog dela kičmenog stuba. Pored košarkaša Partizana, u incidentu je lakše povrede zaradio i njegov otac.

Novosadska policija u ponedeljak je privela dvojicu radnika obezbeđenja koji su osumnjičeni za napad.