marina miljkovic 1 (1)Maljković: Četvrto mesto sjaji kao medalja

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Francuskoj za nju uspeh ravan medalji.
-Nismo uspele da dođemo do pobedničkog postolja, ali četvrto mesto ima sjaj medalje. Čestitam ne samo devojkama koje su igrale ovde, već i svim košarkašicama koje su bile sa nama na početku ovog puta, od kvalifikacija za EP – rekla je Maljkovićeva za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Nacionalna selekcija izgubila je danas od Turske utakmicu za treće mesto sa 92:71 i tako zauzela četvrto mesto, kojim su izborile plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine i za naredno Evropsko.
-Ovo je ogroman uspeh. Iza nas su takve velesile u ženskoj košarci kao što su Češka, Rusija, Belorusija, Hrvatska ili Italija. Treba li podsećati koliko ove nacije ulažu u košarku, koliko imaju registrovanih košarkašica, koliko trenera? – kazala je Maljkovićeva.
Srbija je danas uglavnom vodila tokom prvog poluvremena, ali je u drugom Turska preuzela vođstvo i napravila veliku razliku.
-Nisam ličnost ni trener koji traži alibi u bilo kojoj situaciji. Kao sportisti, nekom ko uvek želi pobedu, žao mi je zbog poraza I propuštene šanse da osvojimo medalju. Sve ste videli, borili smo se, pokušali da pariramo, ali treba biti realan – Turska već godinama najviše ulaže u žensku košarku…i ima najbolju ligu u Evropi – rekla je Marina Maljković.
Selektorka je najavila detaljnu analizu urađenog posla od kada je postala selektor.
-Sigurna sam da je napravljen veliki korak napred. Mnogo devojčica u Srbiji se već u toku šampionata u Francuskoj upisao u škole košarke – rekla je Maljkovićeva.

Povezana vest:  NBA VESTI, Memfis posle produžetaka stigao do pobede