Novak Djokovic Wimbledon 1Đoković: Čudno je što nema Nadala i Federera

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da je čudno što u drugoj nedelji Vimbldona nema Španca Rafaela Nadala i Švajcarca Rodžera Federera.
-Dobro je, malo za promenu, jer se uvek očekuje da najbolji teniseri dođu do završnice velikih takmičenja. Kad se to ne dogodi, to je veliko iznenađenje – rekao je Đoković britanskim medijima.
Prva nedelja ovogodišnjeg Vimbldona obilovala je iznenađenjima. Prvo je, potpuno neočekivano, u prvpm kolu ispao Rafael Nadal. Eliminisao ga je malo poznati Belgijanac Stiv Darsis sa 3:0 u setovima. Potom je svoje učešće završio i branilac titule Rodžer Federer. Od njega je bio bolji 116. igrač sveta, Ukrajinac Sergij Stahovski.
-Malo je čudan osećaj što nema Federera i Nadala u drugoj nedelju. U poslednjih 10 godina uvek je bio jedan od njih dvojice. Ali ima drugih tenisera koji su igrali dobar tenis. Mislim da je zanimljivo videti nova lica u tenisu – kazao je Đoković.
Srpski teniser sveta igra sutra protiv Nemca Tomija Hasa u osmini finala.
-Biće to veliki izazov za obojicu. Igrao je veoma dobro ove sezone na travi. Generalno, ove sezone je igrao odlično. On ima 35 godina I veoma je blizu toga da igra najbolji tenis u svom životu, po mom mišljenju. Svakako ne izgleda kao neko ko ima 35 godina. Pun je samopuzdanja na terenu – rekao je Đoković.

Povezana vest:  US OPEN 2012, Federer bez borbe u četvrtfinalu, Fiš predao zbog povrede