aleksandar_trifunovic_trener_kk_crvena_zvezdaSUPERLIGA

Trifunović: Četvrto mesto cilj uprkos brojim odlascima

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Aleksandar Trifunović istakao je danas da je cilj njegovog tima ostao osvajanje jednog od prva četiri mesta u Superligi Srbije bez obzira na to što je ekipa po završetku Jadranske lige ostala bez nekoliko igrača.

Majk Tejlor se prošlog meseca povredio u poslednjem kolu grupne faze Evrokupa i završio sezonu, Filip Videnov je ekipu napustio zbog neisplaćenih zarada, a najnoviji problem za izuzetno zadužene crveno-bele je i najava odlaska Vladimira Štimca.

-Štimac je prijavljen za Super ligu, ali ga sigurno neće biti na sutrašnjem gostovanju u Železniku. On će, dok se situacija ne reši, raditi odvojeno od ostatka tima. Bilo je očigledno da nije fokusiran na treninzima – kazao je Trifunović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Češka pobedila Letoniju u meču za 7. mesto na EP

-Rekao mi je da ne može da izdrži pritisak, ali i da nema tretman koji zaslužuje. Rekao je i da klub nije ispunio ugovorene obaveze, a da on mora da ražmišlja o sebi i porodici – naveo je Trifunović i dodao da će Štimac dobiti dozvolu da napusti Mali Kalemegdan „ako je to njegova želja i ako se sve strane dogovore“.

Crveno-bele je prethodno napustio i Videnov, koji je, kao i Štimac, bio nezadovoljan i zbog neisplaćenih zarada i zbog male minutaže.

-Tačno je da nismo ispunili obaveze prema igračima, ali neki od njih sada to zloupotrebljavaju i zamenjuju teze. Na osnovu čega neki Videnov traži veću minutažu kada nije imao ni dva treninga u nizu. Nije bio zdrav i nonsens je da se poziva na tretman u ekipi – ocenio je Trifunović i Bugarinu poželeo sreću u nastavku karijere.

Povezana vest:  XI Memorijalni turnir ''Haris Brkić''

Uprava Zvezde je rupe u igračkom kadru popunila dovođenjem trojice mladih košarkaša iz Mega Vizure: Dušana Katnića, Stefana Stojačića i Stevana Jelovca.

-To su mladi igrači željni afirmacije koji će pokušati da svojom željom i talentom pomognu klubu. Mladi igrači i jesu naša karta u Super ligi, ali neću na njih da svalim breme odgovornosti, jer nemaju mnogo iskustva. Jednostavno, u ovom trenutku nismo mogli da zadržimo igrački kadar – kazao je Trifunović.

Povezana vest:  Atanacković se vratio u Metalac

Crveno-beli će takmičnje u Superligi početi sutrašnjim susretom sa FMP-om, ekipom koja je, prema rečima Trifunovića, pokazala kakve ima ambicije dovođenjem upravo Videnova, kao i Dvejna Vudvorda i Dragana Zekovića.

-Naš cilj je i dalje četvrto mesto koje vodi u plej of i Jadransku ligu. Oni igrači koji su kostur ekipe imaju moje puno poverenje i nadam se da ćemo zajedno da stvorimo izvesniju budućnost za Zvezdu – rekao je Trifunović.

On je priznao da su favoriti za osvajanje titule šampiona Srbije ekipe Partizana i Hemofarma.