lopta u kosu

Mijatović: Nećemo sada da se zaustavimo

Selektor muške juniorske košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Mijatović rekao je večeras u Pragu da se ekipa neće zadovoljiti plasmanom u finale Svetskog prvenstva jer želi da osvoji zlatnu medalju.
Srpski juniori večeras su u Pragu u polufinalu savladali Australiju sa 63:58.
-Ova generacija ima taj dar da pobeđuje, čak i u polufinalu SP, kad joj ne ide. Držali smo se našeg zlatnog pravila, jaka odbrana, koncentracija i vera u pobedu svih 40 minuta. To nam se još jednom isplatilo. Nećemo se zadovoljiti ovim uspehom, bez obzira ko nam bude rival u finalu. Ako to budu Amerikanci, koji su apsolutni favoriti, pokušacemo da ih pobedimo ili bar namučimo još više nego u prvom meču na turniru – kazao je Mijatović za sajt košarkaškog saveza Srbije. 
Srbija je vodila tokom većeg dela meča sa Australijom, ali je u završnici morala sa linije za slobodna bacanja da odbrani trijumf.
-Oni su sjajan tim, istrajan, nepokolebljiv. Naši igrači koji zaslužuju sve čestitke, bili su psihološki ispražnjeni posle velikog trijumfa protiv Hrvatske, što se videlo na samom startu susreta. Nismo uspeli da materijalizujemo dominaciju u skoku, šut, pogotovo za tri poena, nas nije služio, izgubili smo mnogo lopti, ali nismo posustajali ni jednog trenutka – zaključio je Mijatović.
Protivnik Srbije u sutrašnjem finalu SP biće bolji iz duela SAD – Litvanija.

Povezana vest:  Tomas Ertel potpisao za Efes