kosarkasi zira 2103

Krstić: Optimista sam, verujem u podmlađeni sastav

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić rekao je večeras da veruje u podmlađen sastav nacionalnog tima i da je optimista po pitanju učešća na prvenstvu Evrope u Sloveniji.
-Imamo dosta mladih, talentovanih igrača koji su motivisani i željni dokazivanja. Pored njih, tu smo i mi stariji, krećemo malo ranije sa pripremama i sigurno ćemo spremni dočekati šampionat. Moramo da budemo optmisti, da pružimo podršku ovim momcima, oni su najbolje što imamo – rekao je Krstić na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu ZIra.
On je istakao da je cilj nacionalne reprezentacije da u Sloveniji izbori plasman na svetsko prvenstvo sledeće godine u Španiji.
-Očekuje nas mnogo bitno takmičenje za srpsku košarku. Odmah na startu bi trebalo da postavimo cilj, a to je plasman na svetsko prvenstvo iduće godine. Počinjemo pripreme sa dosta pehova, ne sećam da smo imali ovoliko problema sa povredama igrača – kazao je Krstić.
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas izrazio je uverenje da će državni tim uspešno obaviti pripreme i spremno dočekati šampionat u Sloveniji.
-Zahvalio bih svima koji su se odazvali pozivu selektora, nadam se da će u Sloveniji biti spremni da brane broje Srbije. Plasman na šampionat izborili smo kroz kvalifikacije, bilo je jako teško. Mnogi igrači došli su roviti i sa povredama koje vuku tokom sezone, hvala im što su došli i pokazali želju da se bore za Srbiju – rekao je Đilas.
Predsednik KSS je reprezentativicma poželo sreću, da ih izbegnu povrede i da u ovom sastavu budu i narednih godina. 
-Naš plan je da na Olimpijskim igrama Riju imamo i mušku i žensku reprezentaciju. To je visok cilj, nije ga lako ostvariti, ali imamo kvalitet za to. Rezultat juniorske selekcije u Pragu, koja je osvojila srebrnu medalju na prvenstvu sveta, pokazao je da ne moramo da brinemo za budućnost srpske košarke – poručio je Đilas.
Prvenstvo Evrope u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u grupi B u Jesenicama sa Litvanijom, Crnom Gorom, Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Jovanović: Dobro je, ali ima još prostora za napredak