Tony Parker civil

Parker: Idemo na zlato u Sloveniji

Francuski košarkaš Toni Parker rekao je danas da će se njegova reprezentacija boriti za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.
-Borićemo se za titulu. To je ono što svako želi. Nakon što smo 2005. godine osvojili bronzu i srebro 2011, nadamo se da ćemo kući odneti zlato. Francuska košarka zaslužuje zlato. To je nešto što sam sanjao i daći sve od sebe da osvojim trofej za svoju zemlju – rekao je Parker za sajt FIBA.
Dobar nastup na Evropskom prvenstvu i plasman među prvih pet ekipa obezbeđuje učešće na Svetskom prvenstvu naredne godine u Španiji.
-Evrobasket je moj prioritet. Moramo dobro da igramo u Sloveniji i dase borimo za kontinentalnu titulu. Sigurno da je važno i obezbediti  mesti na Svetskom prvenstvu naredne godine, ali sad sam fokusiran samo na sledeće takmičenje. Sve se dešava u svoje vreme – rekao je igrač San Antonija. 
Evropsko prvenstvo u košarci odigraće se od 4. do 22. septembra u Sloveniji. Francuska će se takmičiti u Grupi A sa Ukrajinom, Velikom Britanijom, Nemačkom, Izraelom i Belgijom. Parker se osvrnuo i na sezonu u NBA ligi gde je njegova ekipa San Antonija poražena u finalu od Majamija sa 4:3.
-Imali smo sjajnu sezonu, čak iako smo izgubili u finalu. Niko nije očekivao da ćemo igrati finale, a mi smo gotovo osvojili titulu. Utakmice su bile neverovatno dobre i oba tima su mogla da osvoje prsten. Majami je neverovatan tim i pobedio je u sedmoj utakmici. Detalji su odlučili i pobednik je rešen u poslednjem minute poslednje utakmice – rekao je Parker.

Povezana vest:  EVROLIGA, Uniks iznenadio Panatinaikos u Atini