kosutnjak reli 2010 2

Užice prvi put domaćin „Srbija relija“

Najprestižnija auto trka u Srbiji, 46. po redu „Srbija reli“ održaće se od 19. do 21. jula u Užicu, prvi put u ovom gradu, uz učešće 34 posade iz šest zemalja. Prema najavama organizatora, trka će, za razliku od prethodnih godina, biti mnogo dinamičnija, takmičarski deo sastoji se od 17 brzinskih ispita ukupne dužine od 199,9 kilometara, podeljenih u devet sekcija.
Pored takmičara iz Srbije, na trci će učestvovati automoblisti iz Bugarske, koji su slavili na poslednjih osam trka, zatim Češke, Ukrajine, Slovenije i Švedske.
-Reli se vraća u Užice, to je grad koji je dao veliki broj poznatih vozača. Napravili smo novi koncept, spremili drugačije specijalne ispite, svega 12 kilometara staze je poznato, tako da se Bugari neće osećati kao kod kuće – rekao je zamenik direktora 46. Srbija relija Igor Marković na konferenciji za novinare u Beogradu.
On je dodao da se „Srbija reli“ boduje za Kup Evrope, Balkanski Kup, šampionat Bugarske i Otvoreni šampionat AMS Srbije. Jedinu žensku posadu činiće Srpkinje Jovana Jovanović i Nataša Tunguz. 
-One su pokazale zavidan nivo zrelosti, jer je u automobilzmu pored brzine potrebna i mudrost, znanje i tehnička pripremljenost. Fantastično su vozile u Bugarskoj, bile su glavna atrakcija i svi su želeli da naprave intervju sa njima – rekao je Marković.
Reli organizuju dva vodeća srpska kluba, beogradski „MM Power“ i „Užice Rally Team“.
-Cilj je da sve naše posade završe trku, biće dosta posla za mehaničare i najvažnije je da tehnički izdržimo. Tereni su novi za sve nas i neka pobedi najbolji – rekao je Živko Gajić iz kluba „MM Power“.
Start trke zakazan je za 19. jul u 20 sati na Trgu Partizana u Užicu, dok je cilj na istom mestu dva dana kasnije.

Povezana vest:  Sagmajster u Argentini