marco huck profi boks

Marko Huk brani titulu protiv Arslana u Štutgartu

Nemački bokser rodom iz Srbije Mark Huk braniće titulu svetskog prvaka u kruzer kategoriji u WBO verziji protiv Firata Arslana u Štutgartu 14. septembra, potvrdila je danas promoterska kuća Saurlend.
Poslednji put ova dva boksera iz Nemačke sastala su se 3. novembra 2012. kada je Huk pobedio jednoglasnom odlukom sudija (115-113, 115-113 i 117-111) na Gerri Veber Stadionu u Haleu. 
Odmah nakon njihovog uzbudljivog susreta Arslan je zatražio revanš. 
-I dalje verujem da sam pobedio u toj borbi. Trebalo bi da sam ja svetski šampion – rekao je bivši WBA Šampion koji žiivi u blizini Štutgarta.
Za Huka, drugi meč protiv Arslana je pitanje časti.
-Razumem da je Firat razočaran. Ja sam bio u istoj poziciji nakon što sam se borio sa Aleksanderom Povetkinom. Video sam sebe kao pobednika u tom meču, ali sudije nisu. To je upravo razlog zašto sam uvek govorio da ću dati Arslanu revanš, čak i ako on nije bio moj obavezan izazivač – rekao je Huk koji je pripreme za ovaj meč započeo ove nedelje na Košutnjaku u Beogradu, a juče nastavio u Berlinu. 
Generalni direktor tima Sauerland Frederik Nes, takođe je uzbuđen zbog velikog boks spektakla u Štutgartu.
-Ovo je jedna od borbi koje su na samom vrhu spiska želja bokserskih fanova. Njihova prva borba bila je puna drame i uzbuđenja. Zato ja ne mogu da dočekam 14. Septembar – rekao je Nes.

Povezana vest:  POLUFINALE 48. „POBEDNIKA” UČAČKU I KRUŠEVCU, Čeka se veliko finale u Pinkiju