Zlatni kosarkasiZlato za košarkaše Srbije na XII Letnjem EYOF-u

Košarkaši Srbije osvojili su zlatnu medalju na XII Letnjem EYOF-u u Utrehtu. Oni su u finalu bili ubedljivi protiv selekcije Hrvatske i pobedili rezultatom 70:57 (20:12; 18:14; 14:22; 18:9).
Izabranici selektora Vanje Guše ušli su u meč bolje od protivnika, poveli odmah na startu i to vođstvo uspeli bez problema da zadrže tokom prvih 20 minuta. Najraspoloženiji u našem timu bili su Nikola Rakićević i Vojislav Stojanović. U trećoj četvrtini došlo je do malog pada koncentracije kod naših košarkaša pa su u jednom trenutku Hrvati uspeli da dođu do izjednačenja 45:45, ali je Srbija ipak na kraju trećeg perioda igre imala 4 poena prednosti (52:48). U poslednjoj deonici naš tim se bolje izborio sa pritiskom i nije dozvolio da meč uđe u neizvesnu završnicu. Čak četvorica igrača Srbije imali su dvocifren učinak: Stojanović (14), Peno (14), Kenić (10), Rakićević (10).
-Izuzetno angažovano smo ušli u utakmicu, dobro smo znali vrline i mane Hrvata, znali smo gde treba da ih zaustavimo i šta možemo da iskoristimo. Oni su nas pobedili u grupi, a mi njih sada kada je bilo najvažnije- u finalu! Pred nama je Evropsko prvenstvo, a ovo zlato ulilo nam je dodatno samopouzdalje pred šampionat kontinenta. Presrećni smo što smo uspeli da donesemo Srbiji zlatnu medalju! – rekao je posle meča kapiten Vojislav Stojanović.
Najsjajnija odličja timu Srbije uručio je Baron Pjer-Olivije Bekers, predsednik Olimpijskog komiteta Belgije i član Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Povezana vest:  Dentmon MVP kola, Bogdanović i Krstić najbolji strelci