Odbojkasice SrbijeSrebro za odbojkašice Srbije na XII Letnjem EYOF-u

Odbojkašice Srbije osvojile su srebrnu medalju na XII Letnjem EYOF-u u Utrehtu. Bolja od njih u finalu bila je selekcija Slovenije rezultatom 3:1 (25:22, 25:15; 24:26; 35:33).
U veoma izjednačenoj borbi u prvom setu, gde se igralo poen za poen, pri rezultatu 24:22 Slovenija je iskoristila prvu set loptu i nakon slabog prijema Srbije povela 1:0 u setovima.
Drugi set počeo je vođstvom Srbije, naše devojke zaigrale su maksimalno požrtvovano, ali su Slovenke uspele da preokrenu rezultat i na prvi tehnički tajm aut odu sa prednošću 8:5. Nakon toga, došlo je do pada u igri odbojkašica Srbije, Slovenija je „hvatala“ sve u polju i uspevala da pročita naše napade, pa je drugi set završen sa 10 poena razlike u korist naših rivalki.
U trećem setu Srbija je prvi put otišla na drugi tehnički tajm aut sa prednošću (16:15). Ekipe su se do kraja seta više puta smenjivale u vođstvu pa se ušlo u neizvesnu završnicu gde su naše devojke posle nekoliko dobrih napada Tijane Bošković uspele da smanje rezultat na 2:1 u setovima.
Izabranice selektora Marijane Boričić ušle su mnogo odlučnije i motivisanije u četvrti set, što se odmah odrazilo i na rezultat pa su na prvom tehničkom tajm autu imale 4 (8:4), a na drugom 6 (16:10) poena prednosti. Ipak, Slovenke se nisu predavale i uspele su da izjednače na 18:18. Set je ušao u izuzetno neizvesnu završnicu i posle niza neiskorišćenih set lopti sa obe strane, Slovenija je osvojila odlučujući poen i rezultatom 35:33 osvojila četvrti set, a samim tim i zlatnu medalju.
-Utakmicu smo praktično izgubili u prva dva seta. Devojke su uspele da se vrate posle 0:2, da se dignu, ali ipak nismo uspeli da napravimo preokret. Slovenke se najbolje brane od svih ekipa učesnica EJOF-a, a njihova dobra odbrana nam je otežala napad. Samim tim kada ni odlične napade ne završiš poenom, svaki naredni put je i psihošloški sve teže u narednim akcijama. Čestitke Sloveniji, njihove igračice i kad su gubile nisu ispadale iz ritma. I dalje mislim da smo bolje, ali to nismo dokazale u ovom finalu – rekla je selektor Marijana Boričić po osvajanju medalje.

Povezana vest:  JUNIORI – XVI SP 2011, Juniori Srbije i Brazila u Arilju, Kraljevu i Ivanjici