miroslav raduljica fmp kos1

Raduljica: Mislim da sam brži od ostalih igrača

Novi košakraš Milvokija Miroslav Raduljica rekao je danas da misli da je, pored visine i snage, njegova prednost to što je brži od ostalih igrača.
-Mislim da sam brži od ostalih igrača, možda je to glupo reći jer su u NBA ligi svi fizički spremni. Umem dobro da šutiram sa distance i ponekad sa trojke. Nisu mi u Evropi davali da šutiram trojke, ali mislim da mogu da pogađam odatle. Mislim da ću se dobro uklopiti – rekao je Raduljica za klupski sajt Milvokija.
Raduljica je istakao da mu je drago što u timu ima gruzijskog centra Zazu Pačulju, za koga misli da može mnogo da mu pomogne.
-On je iskusan igrač i odličan momak tako da može mnogo da mi pomogne. Mogu mnogo da naučim od njega, tako da je dobro što ga imam u timu – kazao je srpski košarkaš.
Na pitanje ko mu je košarkaški uzor, Raduljica je odgovorio: „Nikada nisam imao uzora, ali ako bih morao da izaberem nekoga onda bi to bio Tim Dankan“.
Raduljica se u hali u Milvokiju pojavio u majici sa logom proizvođača motocikala Harli Dejvidson (Harley Davidson).
-Mogu da kažem da sam najveći obožavalac Harli Dejvidsona među igračima. Kupio sam majicu kada sam prošli put bio u Milvokiju. Bio sam oduševljen muzejom i prodavnicom, mislim da sam kupio sve što je bilo u njoj – rekao je Raduljica.
On je kazao da ne gleda televiziju, već da voli da čita knjige i da mu je omiljeni pisac Stiven King.
-Volim da čitam, nikada ne gledam televiziju, zanimaju me samo knjige. Otac i brat su mi kupili knjigu Stivena Kinga kada sam imao 10 ili 12 godina i od tada ga obožavam. Imam tetovažu omiljene njegove knjige, voleo bih da ga vidim i pokažem mu je – rekao je Raduljica.

Povezana vest:  Milan Gurović novi trener FMP-a

Raduljica je karijeru počeo u FMP-u, a igrao je još za Efes, Albu, Partizan i Azovmaš.