duda ivkovic arena kzn

Ivković: Čekaćemo Teodosića do kraja 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da bi, gledajuću jačinu grupe na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, u ovom trenutku bio zadovoljan plasmanom u drugu fazu i dodao da je spreman da čeka plejmejkera Miloša Teodosića do poslednjeg trenutka.
-Ako pogledamo jačinu grupe koja nas čeka na Evropskom prvenstvu, prolazak dalje bio bi veliki uspeh, ali moj karakter ne može da se pomiri s tim. Imamo dosta nepoznanica još uvek, neke stvari nas koče. U ovom trenutku je teško prognozirati krajnji domet, ostavićemo to za dane uoči odlaska na EP – rekao je Ivković na konferenciji za medije u Beogradskoj areni.
Ivković je otkrio da se Teodosić juče priključio reprezentaciji, ali da i dalje radi po individualnom programu.
-Porazgovarao sam s njim, on je do sada imao dvadesetak individualnih treninga. Pratićemo dalji razvoj situacije, ali takvog igrača možemo da čekamo i do poslednjeg dana. Mislim da je ruptura koju je imao zarasla do sada, ali je trenutno daleko ispod fizičke spreme u odnosu na ostale igrače – objasnio je Ivković.
Selektor je rekao da bi od sutra Vasilije Micić i Vladimir Lučić trebalo da uđu u kompletan program treninga. Ivković je dodao da je zadovoljan odrađenim u Sloveniji i da očekuje da ekipa još napreduje u narednom periodu.
-Posle tri nedelje priprema u Sloveniji, imamo priliku da se predstavimo domaćoj publici. Imamo čak osam debitanata u ekipi. Očekujem da vidim napredak pogotovo kod debitanata – kazao je Ivković. 
Novi član Goldn Stejta Nemanja Nedović oporavio se od povrede zgloba i spremno očekuje nastavak priprema.
-Iza nas je najteži deo, koji smo odradili veoma uspešno. Možemo da budemo zadovoljni, iako ima prostora za napredak i drago mi je što ćemo imati priliku da igramo pred našim navijačima – rekao je Nedović.
Centar Raško Katić istakao je da je ekipa u prvom delu priprema uradila sve kako bi bila što bolja uoči početka šampionata u Sloveniji.
-Trenirali smo jako i dobro, iako je bilo pehova sa manjim povredama. Turnir u Celju je opravdao očekivanja, mislim da smo svakim danom sve bolji i bolji – rekao je Katić.
On je dodao da se ne oseća čudno što je debitant, a najstariji u ekipi i dodao da sa posebno željom i žarom nosi dres državnog tima. Srpki košarkaški za vikend će učestvovati na turniru „Trofej Beograda“ sa selekcijama Ukrajine, Slovenije i Turske, u ponedeljak će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije. EP u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u grupi B u Jesenicama sa selekcijama Crne Gore, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Letonije.

Povezana vest:  Igokea sutra o sporazumu Jadranske i Evrolige