dusko vujosevic kzs feb 2013 (1)

Vujošević: Ponovo mlad tim, uz što bolji rezultat

Trener košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević rekao je da će tim sledeće sezone ponovo biti sa mladim igračima, jer je na to prinuđen teškom situacijom, ali da će pokušati da ostvari što bolji rezultat.
-Bili smo prinuđeni da prodamo (dosadašnjeg kapitena Vladimira) Lučića i da praktično nadoknađujemo i popunjavamo tim mladim I talentovanim igračima, kako iz Srbije, tako iz celog sveta – rekao je Vujošević.
Crno-beli su pripreme za sezonu počeli 5. avgusta, opterećeni blokadom računa i finansijskim brigama, a na prvom okupljanju bilo je, zbog raznih reprezentativnih obaveza i povreda, malo prvotimaca i mnogo igrača na probi, od kojih su neki jako mladi.
-Koncept će biti u da u okviru finansijskih mogućnosti, i koristeći to što je mnogo mladih i talentovanih igrača zainteresovano da dođe kod nas, stvoriti tim koji pre svega dobro radi, ali ima potencijal I veliki talenat. Pokušaćemo tako da napravimo što bolji rezultat – rekao je trener crno-belih.
Vujošević je kazao da se u timu dobro radi, kao i uvek, ali je istakao da tim kasni sa selekcijom za sledeću sezonu, tako da mu je na kraju drago što je Partizan opstao.
-Uvek se ovde dobro radi. Momci su mladi, dobro rade, a ima šansi I da pojedini ostanu ovde, ali kažem…kasnimo sa selekcijom za sledeću sezonu. I prošle godine smo napravili osnovni tim, a sada je bila ideja da se on dopuni i poveća kvalitet, a tako i podigne prag očekivanja, ali smo zbog poznatih okolnosti došli u situaciju da se borimo za golo preživljavanje…Drago mi je što će Partizan preživeti, dišući na škrge – rekao je Vujošević.
Trener dvanaestostrukog uzastopnog šampiona Srbije i šestostrukog prvaka regiona ponovio je da Partizan uvek mora da ima šampionski tim, ili da ga stvara.
-Mi smo sada više u poziciji da stvaramo šampionski tim…Igrači su pokazali veliki stepen zalaganja, ogromnu lojalnost i veronost, a i zbog trpljenja nemaštine, odbijanja poziva drugih klubova, naših konkurenata i iz drugih zemalja, od trenutka kada su postali slobodni, a i sada su slobodni, da jedini imperativ koji ja stavljam pred njih je da svako pruži svoj maksimum. Očekujem da davanju svog maksimuma doprinesu i ljudi iz Sportskog društva, a pre svega Partizanovci koji su u stanju da materijalno pomognu – rekao je on.
Vujošević nije direktno odgovorio na pitanje da li je oguglao na pohvale bivših i sadašnjih igrača na rad u Partizanu, od kojih je poslednji Francuz Žofre Lovernj, koji je u crno-belima prešao put od rezerve u Španiji do reprezentativca i igrača izabranog za NBA, a koji je više puta isticao da ne mrda iz kluba.
-Ponosim se svojim igračima…Nemaju svi istu tačku topljenja, a treba podneti i uspeh i neuspeh – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dalas poveo protiv Oklahome sa 2:1