juniorke Srb slavlje klupaKovačić: Sjajna publika u Vukovaru vodila nas do trijumfa

Selektor ženske juniorske košarkaške reprezentacije Srbije Zoran Kovačić posle trijumfa protiv Rusije i plasmana u polufinale šampionata Evrope u Hrvatskoj rekao je da njegov tim jednostavno nije smeo da izgubi pred sjajnom publikom u Vukovaru.
-Pred ovakvim navijačima u Vukovaru, mi jednostavno ne smemo da odigramo slabo i izgubimo. Imali smo izvanrednu podršku, ali smo i prikazali sjajnu igru. Da ne spominjem učinak naših najboljih igračica, jer su i one koje imaju epizodne uloge odigrale za Oskara. Nije bilo slabog mesta u našem timu, praznih minuta, kao ni nepotrebnih grešaka i brzopletosti kao što smo znali da radimo na nekim prethodnim mečevima – rekao je Kovačić za zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.
On je dodao da je sve u igri srpskog tima bilo skoro savršeno.
-Ne znam šta je bilo bolje u našoj igri, odbrana, šut ili skok igra. Iako su Ruskinje u proseku mnogo više od nas imali smo čak 11 uhvaćenih lopti više od njih, što uz 19 osvojenih lopti dovoljno govori sa kolikom su željom i entuzijazmom igrale naše reprezentativke – poručio je Kovačić.
Srbija je ranije danas u četvrtfinalu savladala Rusiju sa 72:62, a sutra od 18.15 u u borbi za finale sastaće se sa pobednikom duela između Francuske i Turske.

Povezana vest:  Petrović: Zvezdina prednost Marjanović, ali mi smo brži