vanja udovicic mosUdovičić: Učinićemo sve da pomognemo Kovačevićevoj

Ministar omladine I sporta u vladi Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas da će država učiniti sve kako bi pomogla košarkašici Nataši Kovačević, koja je u subotu teško povređena u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj.
-Ovo je velika tragedija, pre svega za Natašu, kojoj je amputirana noga i njenu porodicu. Pred njom je sada težak period oporavka, ali nadam se da će uspeti da se izbori i oporavi. Uradićemo sve što možemo da pomognemo njoj i njenoj porodici da pravaziđu ovu veliku tragediju. To je najmanje što možemo i moramo da uradimo – rekao je Udovičić.
Udovičić je otputovao u Đer kako bi obišao Kovačevićevu, koja je operisana i njeno zdravstveno stanje trenutno je stabilno.
-Predstavnici ministarstva sporta, spoljnih poslova i Košarkaškog saveza Srbije uključceni su i zajedno rade na svemu – dodao je Udovičić.
Ekipa Đera putovala je u Šopron na pripremnu utakmicu, a do nesreće je došlo kada je vozač autobusa skrenuo sa puta kako bi izbegao direktan sudar sa automobilom koji je ušao u suprotnu traku.
Tom prilikom preminuli su tim menadžer Peter Tapodi i trener Fuzi Akoš, dok su lekari Kovačevićovoj morali da amputiraju deo leve noge.
Kovačevićeva je rođena 1994. godine, prošla je sve reprezentativne selekcije, a ovog leta učestvovala je na Evropskom prvenstvu mladih u Turskoj, kao i prvenstvu sveta za juniorke u Litvaniji.
Pre Đera igrala je za Partizan, Voždovac i Crvenu zvezdu.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio bliži velikom finalu