duda ivkovic-1

Ivković: Moramo da izvučemo pouke

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušana Ivković rekao je večeras da nacionalni tim mora da izvuče pouke iz pobede nad Belgijiom (76:69) na početku druge faze prvenstva Evrope u Sloveniji.
Ivković je imao dosta zamerki na račun svojih izabranika, pogotovo na broj grešaka i česte oscilacije u igri, iako je Srbija došla nadomak četvrtfinala EP.
-Utakmica je kako smo i očekivali bila teška. Mislim da smo zasluženo pobedili, ali nije mesto za kritike. Bilo je dosta problema u našoj igri, imali smo mnogo oscilacija. Pre svega je naša odbrana u detalju ‘jedan na jedan’ bila ispod nivoa Evropkog prvenstva. Takođe, čak devet grešaka u trećoj četvrtini bile su isključivo rezultat ispadanja iz organizacije igre. Imali smo i seriju ishitrenih šuteva i iz toga bi trebalo da se nešto nauči. Mnogo je lakše kada se razgovara i kada se koriguju greške posle dobijene utakmice, nego kada dođemo u situaciju da izgubimo – rekao je Ivković, a preno sajt KSS.
On je dodao da ga taktika selekcije Belgije nije iznenadila.
-Nije nas iznenadila zona Belgije, tako su igrali i protiv Francuske kad su posle prvog poluvremena imali ubedljivo vođstvo. Sličan meč smo imali sa njima u Istanbulu. To je verovatno zato što im je klupa kraća – rekao je Ivković.
Kapiten Srbije Nenad Krstić smatra da ovaj meč treba što pre zaboraviti i okrenuti se utakmici protiv Ukrajine.
-Možda smo bili pod malim pritiskom na samom početku, jer smo znali da nam je ovo veoma važna utakmica. Ipak, na kraju smo uspeli da ostvarimo pobedu i mislim da dobri timovi nađu način da pobede i kada im ne ide. Imamo mnogo stvari da popravimo, sada ovo moramo da zaboravimo i da se okrenemo Ukrajini – poručio je Krstić.
Naredni meč srpski košarkaši odigraće u petak od 17.45 protiv Ukrajine.

Povezana vest:  Teodosić izjednačio rekord po broju asistencija na EP