ep kosarka slovenije 2013

EP SLOVENIJA 2013

Letonija ostala bez četvrtfinala EP , Belgiji prva pobeda u drugom krugu

Košarkaška reprezentacija Letonije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Sloveniji, pošto je danas u utakmici trećeg kola E grupe izgubila od otpisane Belgije sa 60:56 (14:15, 18:17, 14:10, 14:14).
Letoncima je za plasman među osam najboljih ekipa na šampionatu bila potrebna pobeda u ovom meču i poraz Ukrajine od Litvanije.
Sa koje pozicije će Litvanija, Francuska, Srbija i Ukrajina otići u narednu rundu takmičenja biće poznato posle današnjih utakmica.
Najefikasniji u ekipi Belgije bio je Maso sa 14 poena, poen manje postigao je Makubu, dok se kod Letonaca istakao Rolands Freimanis sa 10 poena i 11 skokova
Od 17.45 igraju Ukrajina i Litvanija, a od 21 sat Srbija i Francuska.

Povezana vest:  Ajverson pristao da dođe u Istanbul

Košarkaši Belgije pobedili su danas reprezentaciju Letonije sa 60:56 u trećem kolu druge faze Evropskog prvenstva u Sloveniji. Selekciji Belgije ovo je bila prva pobeda u Grupi E, dok su Letonci zabeležili drugi poraz, kojim su se oprostili od četvrtfinala.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Saša Masot sa 14 poena, dok je u redovima Letonije dvocigreni učinak imao jedini Rolands Freimanis, koji je ubacio 10 poena.
U drugom meču današnjeg programa od 17.45 se sastaju Ukrajina I Litvanija, dok od 21.00 igraju Srbija i Francuska.

Povezana vest:  Radonjić: Važno je da smo se plasirali u finale Kupa Radivoja Koraća