ep kosarka slovenije 2013

EP SLOVENIJA 2013

Težak poraz Srbije protiv Španije

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras u je Ljubljani ubedljivo izgubila od Španije sa 90:60 (21:5, 27:18, 25:16, 17:21) u utakmici četvrtfinala Evropskog prvenstva.
Utakmica je odigrana u ljubljanskoj hali Stožice pred oko 6.000 gledalaca, a sudili su Hristos Hristodulu (Grčka), Olegs Latisevs (Letonija) i Srđan Dožai (Hrvatska).
SRBIJA: Nedović 6, Nem. Krstić 3, Micić 8, Bogdanović 2, Bjelica 2, Marković, Kalinić 2, Gagić 7, Nen. Krstić 4, Anđušić 11, Katić 11, Štimac 4.
ŠPANIJA: Agilar 8, Fernandez 19, Rodrigez 22, Rej, Kalderon 3, Rubio 5, Klaver 9, San Emeterio 6, Ljulj 5, Gasol 7, Gabrijel 4, Mumbru 2.
Španski košarkaši na surov način raspršili su snove o osvajanju medalje reprezentaciji Srbije.
Izabranici Dušana Ivkovića su tokom najvećeg dela meča izgledali potpuno neorgnizovano, zbunjeno, a na momente čak i uplašeno.
Srpskim košarkašima nije pomogla ni podrška nekoliko hiljada navijača, koji su na kraju pognute glave napustili halu Stožice.
Pitanje pobednika praktično je bilo rešeno već posle prve polovine uvodne četvrtine, jer je „furija“ tada stekla 15 poena prednosti. 
To vođstvo španski košarkaški samo su uvećavali do kraja utakmice, a sebi su mogli da dozvole i veliki broj atraktivnih poteza.
Na žalost srpskih košarkaša, Španci su većem delu utakmice imali odličan šut za tri poena, a na drugoj strani, udarne igle Srbije, Nenad Krstić i Nemanja Nedović u potpunosti su bile zaustavljene.
Kada se na to doda i neigranje povređenog plejmejkera Stefana Markovića, jasno je da je u ovom trenutku Španija, aktuelni šampion Evrope, ipak bila preveliki „zalogaj“ za Srbiju.
Srbija će već sutra u razigravanju od petog do osmog mesta odmeriti snage sa poraženim iz četvrfinalnog meča Slovenija – Francuska.
U slučaju trijumfa u sutrašnjoj utakmici Srbija će osigurati plasman na Svetsko prvenstvo, pošto će se na tom takmičenju naći prvih šest timova sa EP.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Zvezda izgubila od Makabija u Pioniru