Vesterman partizan

Partizan poražen od Uhikahe, sutra sa Realom

Košarkaši Partizana izgubili su večeras od Uhikahe sa 74:70 (15:24, 20:14, 18:17, 17:19) u prvoj utakmici na turniru „Kosta del Sol“ u Španiji. Najefikasniji u Partizanu bili su Terens Kinsi sa 20, Leo Vesterman sa 14 i Dejan Musli sa 10 poena. Ekipa Partizana je dobro počela meč, imala vođstvo od 9:3, ali je španski tim šutem za tri poena preokrenuo i prvi period rešio u svoju korist 24:15. 
U drugoj deonici crno-beli su pojačali odbranu, bili efikasniji i u napadu, za samo minus tri na kraju prvog poluvremena 35:38. Izjednačena igra u trećoj deonici uvela je meč u neizvesnu odlučujuću, četvrtinu 53:55. Vodili su crno-beli na početku četvrtog perioda, ali je Unikaha uspela da preokrene i zabeleži pobedu rezultatom 74:70. 
-Odigrali smo možda i najbolju partiju do sada. Pogotovu kada se uzmu u obzir sve okolnosti u kom sastavu smo na smom turniru i na kvalitet protivnika, evroligaške ekipe. Mislim da je ekipa najveći deo utakmice odigrala na veoma visokom nivou, što se tiče samog intenziteta igre, kako u defanzivnom delu tako i u napadu – rekao je posle utakmice trener Partizana Duško Vujošević. 
Vujošević je kazao da je bilo perioda veoma kvalitetne i dobre igre, ali i da postoje stvari zbog kojih nije zadovoljan.
-Ali, to su stvari koje su za svlačionicu, internu upotrebu i o tome ćemo razgovarati na trenizima – dodao je Vujošević.
Partizan sutra od 20.30 igra protiv Reala iz Madrida. 
-Mislim da će nam taj meč biti od velike koristi, igramo protv jedne veoma kvalitetne ekipe, evroligaške. Očekujem da naš tim dobije još jedan dodatni impuls, s obzirom na večerašnju igru da i na pravi način odigramo i sutra – rekao je Vujošević. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersi pobedili, Majami siguran protiv Čikaga