zvezda-pinar-016Crveno-beli savladali i Bajern

Zvezda sija u Francuskoj. Izabranici trenera Dejana Radonjića nastavili su sa odličnim igrama i pobedama u pripremnom periodu. Crveno-beli su u drugom kolu turnira u Miluzu savladali minhenski Bajern rezultatom 77:73 (26:22, 26:10, 11:12, 14:29).
Crvena zvezda je ponovo dobro počela meč, a kao i u duelu sa Nanterom na startu je dominirao Boban Marjanović, koji je bio efikasan u napadu i gotovo neprelazan u odbrani. Najveće vođstvo crveno-belih u prvoj deonici iznosilo je sedam poena (22:15), međutim na kraju prve četvrtine Zvezda je imala samo četiri poena prednosti.
Crvena zvezda je tokom prvog poluvremena imala manjih problema sa ofanzivnim skokom rivala, ali kada su rešili taj problem crveno-beli su uspostavili dominaciju na terenu. U drugoj četvrtini raspucao se Branko Lazić, pridružio mu se i Šilb, Zvezda je zaigrala znatno jače u odbrani pa je na poluvremenu bilo 52:32 u korist crveno-belih.
Najveće vođstvo na ovom meču Zvezda je imala posle trojke Marka Simobića kada je na semaforu pisalo 66:44. Međutim, to ubedljivo vođstvo kao da je uspavalo Radonjićeve izabranike. Bajern je polako topio prednost Beograđana, ali je Zvezda do kraja meča uspela da sačuva vođstvo i zasluženo upiše još jedan trijumf.
Strelci za Crvenu zvezdu Telekom u ovom meču bili su: Cvetković 3, Rebić, Mitrović 2, Gudurić, Lazić 11, Ristić, Simonović 4, Marjanović 17, Savović 7, Nelson 4, Dženkins 11, Šilb 18.
U poslednjem kolu turnira koje je na programu u nedelju od 18 sati crveno-beli odmeriće snage sa šampionom Poljske Zelenom Gorom.

Povezana vest:  Prvotimci sa dečicom iz ''Drinke Pavlović''