dusko vujosevic kzs feb 2013 (2)

Vujošević: Stalno počinjemo Sizifov posao

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegov klub „stalno počinje Sizifov posao“ i da su ekipi potrebna još dvojica novih igrača.
-Stalno počinjemo Sizifov posao, da se gura kamen na vrh, a kada počne sezona, kamen je opet na dnu. Ali, mi uvek krećemo sa ljubavlju, bez obzira koliko se menja stil, nama ostaje prepoznatljiv sistem igre – rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir, u sklopu Evroliginog dana za medije. 
Vujošević je rekao da će njegovoj ekipi biti potrebno vremena i da je u sezoni sve veći broj utakmica, zbog kojih je teže pripremiti ekipu.
-Biće nam potrebno vreme u kome imamo teške protivnike i utakmice, ali smo naučili da plivamo u vodi onakvoj kakva jeste, jer svi mogu da plivaju u mirnoj. Delikatna je situacija, jer ima sve vise utakmica u sezoni i sve je teže pripremiti ekipu – rekao je on.
Vujošević je istakao da bi odlazak kapitena Vladimira Lučića I odsustvo zbog povreda Davisa Bertansa trebalo da nadomesti ceo tim, a ne samo novi igrač Partizana Terens Kinsi. 
-Krećemo sa mladim timom i žao mi je što nismo bili u sistuaciji da zadržimo Lučića a i Bertans se povredio. Kinsi nema obavezu da nadomesti njihov izostanak, već cela ekipa treba da se prihvati posla koji su ovi ljudi radili – rekao je on.
Vujošević je rekao da su klubu potrebna još dvojica igrača na spoljnoj i centarskoj poziciji. 
-Ove godine očekujem da bude još bolje, sa još većom sinergijom. Imamo 13 igrača u ekipi i želimo da nađemo one koji mogu da se uklope u koncept. Žnačilo bi nam, skoro su nam neophodna dva igrača – rekao je Vujošević i dodao da će od igrača koji su bili na probi, ugovor biti potpisan sa Nemanjom Bezbradicom.
Trener šampiona Srbije ocenio je da će njegovoj ekipi u borbi za plasman u TOP 16 konkurenti isključivo biti Nanter i Budivelnik.
-Tu tražimo svoju šansu za plasman dalje, sve ostale ekipe su jake Barselona CSKA, Fenerbahče, da ne pričamo o njihovim ambicijama I budžetu, ali će svi oni morati da zasluže pobedu protiv nas – rekao je on.
Trener Partizana rekao je da je na Evropskom prvenstvu u Sloveniji navijao za Francusku, kada da je Srbija ostala bez borbe za medalju, pošto iz te zemlje dolaze trojica njegovih igrača Boris Dalo, Leo Vesterman i Žofri Lovernj, koji je bio u ekipi „trokolora“ koja je osvojila zlatnu medalju.
-Kad srpska reprezentacija nije prošla u borbu za visok plasman, a smatram da je napravljen uspeh zbog kontinuiteta učešća i plasmana na SP, navijao sam za Francuze zbog Žoa, Lea i Borisa. Drago mi je što se sa Francuskom pravi odnos posle onog slučaja Brisa Tatona. Oni su prepoznali i definisali Partizan kao jednu od najboljih akademija za mlade igrače u Evropi – rekao je Vujošević. 
Košarkaši Partizana novu sezonu počinju 6. oktobra utakmicom protiv Igokee na svom terenu, a u Evroligi 17. oktobra na gostovanju protiv Barselone. 

Povezana vest:  Bjelica MVP Evrolige, Bogdanović najbolji mladi igrač