nikola_pekovic_cg

EP LITVANIJA 2011

Tomić i Popović doneli Hrvatima pobedu protiv Crne Gore

 

Košarkaška reprezentacija Hrvatske pobedila je večeras Crnu Goru sa 87:81 u 3. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Hrvate je u pobedi predvodio centar Real Madrida Ante Tomić sa 26 poena i osam skokova, a sledio ga je Marko Popović sa 23 poena. Jednu od ključnih uloga u pobedi imao je naturalizovani plej Dontej Drejper sa devet poena, četiri skoka i čak 12 asistencija.

U poraženoj ekipi istakli su se Goran Jeretin sa 18 i Vladimir Dragičević sa 17 poena. Košarkaška reprezentacija Makedonije iznenadila je Grčku i pobedila sa 72:58. Meč je obeležio loš procenat šuta obe ekipe, a u prve tri četvrtine bila je rezultatska neizvesnost.

Povezana vest:  Džikić i Vilijams: Borićemo se do kraja

Onda su „proradili“ bivši košarkaši Partizana i Crvene zvezde Bo Lester Mekejleb i Pero Antić i doneli pobedu svojoj ekipi. Mekejleb je utakmicu završio sa 27 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Antić imao 12 poena i osam skokova. Grčku je predvodio Antonis Focis sa 16 poena.

Košarkaši Finske pobedili su Bosnu i Hercegovinu sa 92:64. Fince je predvodio Miko Koivisto sa 17 poena, dok je u ekipi BiH najbolji bio „naturalizovani“ Amerikanac Henri Domerkant sa 25.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Rezultati i tabela 12. kola Superlige Srbije

U grupi D Slovenija je u duelu dva srpska trenera Božidara Maljkovića i Igora Kokoškova, savladala Gruziju sa 87:75 i tako došla do treće uzastopne pobede.

Slovence su predvodili Jaka Lakovič sa 22 i Sašo Ožbolt sa 21 poenom, dok su se kod Gruzijaca istakli Zaza Pačulja i Manučar Markoišvili sa 22, odnosno 16 poena.

Oleksandr Kolčenko i Stiven Bert predvodili su Ukrajinu u pobedi protiv Bugarske od 67:56. Kolčenko je postigao 18, a Bert 17 poena, dok je kod Bugara najbolji bio bivši igrač Crvene zvezde i FMP-a Filip Videnov sa 10 poena i osam skokova.

Povezana vest:  Ubedljiv trijumf Zvezde u Užicu

U poslednjoj utakmici grupe D Rusija je bila bolja od Belgije i pobedila sa 79:58. Kod Rusa najefikasniji je bio Vitalij Fridžon sa 22 poena, a sledio ga je Andrej Voroncevič sa 17. U poraženoj ekipi Markus Fejson imao je 14 poena, dok je Maksim De Zeuv imao osam poena i 12 skokova.