marina miljkovic 1 (1)

Maljković: Privukla me je ideja kluba, ali i Francuska

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da je odlučila da preuzme francuski Lion zbog ideje kluba i načina života u toj zemlji. 
-Privukla me ideja kluba, a ja neću poreći da je Francuska imala prioritet. Pošto sam živela pet godina u Limožu i Parizu francuski način života mi je veoma blizak. Na kraju, posle svih uspeha u Srbiji bilo je vreme da odem negde drugde – rekla je Maljkovićeva u razgovoru sa francuskim medijima.
Ona je istakla da može da obeća samo rad, koji će kad-tad dati rezultate.
-Ja sam veoma zahtevna prema sebi i uvek sam imala visoke ambicije u svim klubovima gde sam radila. Tek sam stigla u Lion i još uvek je teško govoriti o krajnjim dometima ekipe. Biće nam potrebno dosta vremena tokom prve sezone. Ništa me ne plaši. U ovakvoj situaciji sam bila konstantno od kada sam preuzela Hemofarm iz Vršca, pa sve do odlaska iz Partizana i uvek sam se trudila da se adaptiram – dodala je Maljkovićeva.
Otežavajuća okolnost za selektora Srbije je to što će klub, zbog finansijskih prekršaja prethodne uprave, ovog meseca na raspolaganju imati između peti i osam prvotimki, dok će se pojedine igračice priključiti ekipi tek posle igranja u ženskoj NBA ligi i prvenstvu Afrike.

Povezana vest:  Nemanja Nedović potpisao ugovor sa Valensijom