Viktor Troicki

Troicki u Lozani 9. oktobra

Srpski teniser Viktor Troicki pojaviće se 9. oktobra pred Međunarodnim sudom za arbitražu u sportu u Lozani povodom njegove želbe na odluku Međunarodne teniske federacije da ga suspenduje na 18 meseci zbog kršenja antidoping pravilnika.
-Osećam olakšanje jer konačno imamo datum. Ovo je bio veoma dug period čekanja i trudio sam se da ostanem fokusiran i nastavim sa treninzima – rekao je Troicki.
On je dodao da je veoma emotivno doživeo plasman teniske reprezentacije Srbije u finale Dejvis kupa, posebno odlučujuću pobedu Janka Tipsarvića u meču protiv Vašeka Pospišila. 
Troicki zbog suspenzije nije mogao da u Areni prati duel protiv Kanade.
-Bio sam presrećan zbog mojih drugova koji žele da se što pre vratim u reprezentaciju. Oni su na prvom mestu sjajne osobe, a zatim i igrači. Kada je Janko posvetio pobedu meni i Novak uzeo mikrofon i rekao moje ime, počeo sam da plačem kao nikada do sada u životu – rekao je Ttroicki.
On je naglasio da suđenju u Lozani čeka sa velikim samopouzdanjem.
-Imam potpuno poverenje u sudije. Nadam se da će odlučiti pravedno i da će ih u tome rukovoditi samo istina. Ne mogu ni da pomislim na drugačiji ishod suđenja – rekao je Troicki.
On je naglaiso da je prvi teniser sveta Novak Đoković prvi potpisnik zahteva vise od 50 elitnih tenisera za uvođenje novih pravila u sistem antidoping kontrole.
-Igrači zahtevaju da glavni supervizor ATP turnira ubuduće bude pozvan da dođe u kontrolnu antidoping stanicu, ukoliko iskrsne neki problem – rekao je Troicki.
Troicki je suspendovan jer na Mastersu u Monte Karlu u aprilu ove godine nije dao uzorak krvi.

Povezana vest:  Lajović zaustavljen u četvrtfinalu