dejan_bodirogaBodiroga: Partizan nije bez šansi

Proslavljeni jugoslovenski košarkaš Dejan Bodiroga rekao je da Partizan nije bez šansi na završnom turniru Evrolige u Parizu.
-Igra se po jedna utakmica. Partizan nije bez šansi bez obzira na to što su Barselona i Olimpijakos verovatno najbolje evropske ekipe – rekao je Bodiroga, koji je u prepunoj sali Doma kulture govorio na tribini Kancelarije za veronauku Crkvene opštine Valjevo -O sportu, o veri i o ljudima“. Bodiroga je ocenio da je „u svakom poslu najvažnije to da li mu se iskreno posvećujete i koliko ste spremni da radite bez obzira na talenat od Boga dat.
On je rekao da veliki evropski klubovi, poput Reala, Barselone ili Panatinaikosa, imaju svoje duhovnike, te da nije retko da su igrači istinski vernici.
Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena kazao je da je svojevremeno, na „fajnal foru“ Evrolige u Bolonji, kao član Panatinaikosa, bio proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP), iako je prethodno postio ceo veliki post jer je finale te godine igrano na
Uskrs.
-To je mojim saigračima najpre bivalo čudno, pa zanimljivo, a onda su to razumevali i uvažavali – kazao je Dejan Bodiroga.
Dodao je da su za njegov duhovni preobražaj i povratak Hercegovini iTrebinju, odakle su mu preci, najzaslužniji nekadašnji i sadašnji vladika zahumsko-hercegovački, Atanasije i Grigorije.
Nekadašnji kapiten jugoslovenske reprezentacije ocenio je da reprezentacija Srbije ima izglede za dobar plasman na predstojećem Svetskom prvenstvu u Turskoj.
-Jedan od preduslova za to je da se naši reprezentativci reše dodatnog (psihološkog) tereta, koji nosi srebrna medalja sa prošlogodišnjeg šampionata Evrope u Poljskoj – rekao je Bodiroga.
Posebno je naglasio dobru igru plejmejkera Miloša Teodosića, koji je karijeru počeo u Valjevu. Za njega je rekao da je dobro što je nesebičan i što voli da asistira saigračima, ali i da „preuzme odgovornost na sebe kada je to najteže i najpotrebnije“.
-Uočio sam ga još u FMP-u, želeo sam da ga dovedem u rimsku Lotomatiku, ali mi to nije pošslo za rukom iako smo nekoliko puta kontaktirali – kazao je Bodiroga.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Minesote