Još jedna odlična partija crno-belih
dusan_kecman_kos_par_soloCrno-beli su u Pioniru savladali ekipu Zagreba u utakmici 22. kola NLB lige rezultatom 90:70 (28:24, 24:16, 20:13, 18:17).
Nakon prve trojke koju su postigli gosti, crno-beli su vezali dva uspešna napada i poveli sa 4:3. Ekipa Zagreba je zahvaljujući dobrj odbrani i nepreciznom šutu šampiona serijom od 8:0 uspela rezultataski da se odvoji već u prvh pet minuta igre 4:11. Nastavili su Zagrepčani sa odličnom igrom, ali je ekipa Partizana uspela da ih zaustavi. Trojkom Miloševića i odličnom igrom u reketu, crno-beli su došli do izjednačenja 15:15. Košarkaši Partizana su serijom od 7:0, novom trojkom Kecmana i odličnim prodorom Đekića, ponovo prešli u vođstvo. Brza igra na kraju deonice, donela je dosta pena na obe strane, i jedni i drugi su bili i uspešni van linije 6, 25. Ipak crno-beli su u poslednjem napadu zabeležili još jednu trojku i prvi period igra završili sa četiri poena viška 28:24.
Rašić je već u prvim sekundama druge četvrtine postigao novu trojku, a nakon tehničke greške koju je zaradio Prkačin, crno-beli su imali priliku da uvećaju prednost. Međutim domaćin je skoncentrisanom odbranom sačuvao svoj koš, a u napadu uspešnim prodorima došao na samo koš zaostatka 32:30. U nastavku su igrači Partizana održavali svoju prednost preko Đekića i Božića, dok je tim iz Zagreba odličnom grom pod košem vezao dva puta pogodio koš uz faul 39:37. Ispratili su ih i Veseli i Vraneš, a fenomenalnom akcijom Mekejleba i Robertsa halom Pionir se prolomio veliki aplauz ispraćen ovacijama za 46:38. Nastavio je krilni-centar crno-belih sa odličnim rolama i Partizan je već imao dvocifrenu prednost 52:40.
Seriju od 13:0 košarkaši Partizana su upotpunili i u nastaku trećeg kvartala, atraktivnom igrom Veselija i ponovo Robertsa, dok je odbrana funkcionisala odlično, u tim trenucima crno-beli su bili dominantnija ekipa na parketu. Još jedno odlično dodavanje Kecmana za Miloševića doprinelo je celokupnom utisku odlične partije Partizana prikazane na ovoj utakmici. Crno-beli su u poslednju četvrtinu ušli sa viškom od 19 poena 72:53.
Izabranici Duška Vujoševića su smirenom igrom održavali svoju prednost i nisu dozvolili protivniku priliku za preokret. Košarkaši Zagreba nisu uspeli da ublaže rezultatsku prednost domaćina, a crno-beli su sigurno utakmicu priveli kraju. Zabeležena je još jedna pobeda u Pioniru rezultatom 90:70.
-Ne treba mnogo objašnjavati da ima mnogo umora kod nas. Ova situacija sa povredom jednog od glavnih igrača Marića, pa onda homeostazom koja je uspostavljena posle njegovog odlaska gde su napravljeni dobri rezultati, i ponovnim rušenjem toga da bi se postigla veća forma njegovim povratkom, sigurno je doprinela određenoj konfuziji koja se vidi u pojedinim momentima. Mi smo danas morali da vodimo računa, igrajući protiv jedna ekipe koja ima svoje ambicije, svoj kvalitet, koja je osvojila Kup u Hrvatskoj dobivši Cibonu u finalnoj utakmici, borise grčevito da uđe na fajnal-for. Mi smo morali da se na tu našu specifičnu situaciju potrudimo da dobijemo utakmicu. Zadovoljan sam jer smo uspeli da rasporedimo potrošnju energije danas u odnosu na stepen ugroženosti naših igrača, a da pri tome ne rizikujemo konačan rezultat. Hvala publici koja je došla da nas bodri i na ovoj utakmici, hvala ima na načinu na koji nas prate u svim takmičenjima u kojima učestvujemo. Igrači su se dobro borili, pokazuju neki svoj karakter, funkcionišu u okviru sistema i njima idu svi komplimenti. Okrećemo se utakmici koja na predstoji, a to je četvrtak i Panatinaikos – rekao je trener crno-belih Duško Vujošević.
Partizan – Zagreb CO 90:70 (28:24, 24:16, 20:13, 18:17)
Partizan:
Roberts 14, Sinovec 2, McCalebb 1, Kecman 5, Milošević 11, Rašić 5, Mitrović 5, Božić 6, Marić 6, Vesely 9, Đekić 8, Vraneš 8.
Zagreb CO:
Mašić 3, Miljković 9, Simon 19, Prkačin, Prostran 3, Garma, Dijan, Bašljan, Barać 10, Štimac, Žorić 26, Mulaomerović.
Povezana vest:  Radonjić: Pokazali smo karakter