radnicki cedevita

Igokea posle preokreta pobedila Radnički

Košarkaši Igekee pobedli su večeras Radnički iz Kragujevca sa 91:88 (20:28, 24:21, 17:15, 30:24) u četvrtom kolu Jadranske lige. Kragujevački tim je kontrolisao ceo meč i vodio do 38. minuta, ali je Igokea na kraju uspela da preokrene rezultat i pobedi.
Najzaslužniji za preokret ekipe iz Laktaša bio je Siniša Štemberger sa 28 poena, dok je Nemanja Gordić ubacio 16 poena. U Radničkom je najefikasniji bio Džerom Sili sa 17 poena, dok je Dušan Mlađan postigao 15 poena.
Radnički je odlično počeo meč i poveo sa 10:0, a domaća ekipa je tek posle četiri minuta igre postigla prve poene. Kragujevčani su na polovini prve deonice imali 12 poena prednosti, a na prvi odmor su otišli sa osam poena prednosti 28:20. Radnički je prednost od četiri do 10 poena odražavao tokom cele druge četvrtine.
Posle poena Nemanje Gordića tri minuta pre kraja treće deonice Igokea je stigla na samo jedan poen zaostatka (54:55), ali do kraja tog dela igre nije uspela i da preokrene rezultat. U poslednjoj četvrtini viđena je velika borba na terenu. Radnički je odražavao prednost sve do 38. minuta meča kada je Štemberger trojkom izjednačio trezultat na 79:79, da bi klub iz Laktaša posle slobodnih bacanja Jorovića i poveo sa 81:79.
Poslednji minut meča obeležila su slobodna bacanja i u takvoj situaciji bolje se snašla domaća ekipa, koja je na kraju i trijumfovala sa 91:88. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Stoudamajer iz Feniksa u Nju Jork Niksima