zvezda arena

Čović: Lepa slika poslata iz Arene, a ostvarena i zarada

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da prihod od utakmice sa ruskom Lokomotivom u prvom kolu Evrolige u Beogradskoj areni iznosi 14 miliona dinara.
To praktično znači da su crveno-beli, kada se odbiju troškovi od 50.000 evra zaradili više od 70.000 evra.
-Prihod iz Arene iznosi 14 miliona dinara, a rashod je 50.000 evra (5,6 miliona dinara). Napravili smo veoma dobar ambijent i zahvalan sam navijačima zato što nismo imali nikakvih oštećenja u Areni. Otišla je dobra slika u Evropu. Malo klubova može da se pohvali ambijentom kakav ima Beograd, a tu mislim i na Partizan. U Areni je sve bilo odlično – rekao je Čović na konferenciji za novinare u Beogradu. 
On je kazao da je za meč sa timom iz Krasnodara bilo prodato 19.000 ulaznica, ali da veruje da je u Areni bilo preko 20.000 navijača. Crveno-beli su u prvom kolu Evrolige izgubili od Lokomotive sa 87:84.
-Potrebno je strpljenje navijača u ovoj sezoni, jer utakmice igramo dva puta nedeljno. Cilj je da se Zvezda potpuno stabilizuje i obezbedi kontinuitet učešća u Evroligi. Imamo dobar tim, ali je naš budžet četiri puta manji od Lokomotive koja vredi 27,5 miliona dolara – naveo je Čović.
On je dodao i da su nadležni iz Evrolige bili zadovoljni kompletnom organizacijom meča u Areni.
-Bilo je sitnih incidenata, ali ono što je vazno da su sami navijači uspeli da ih eliminišu. Emocija mora da se obuzda jer jedna hemijska olovka ili novčić mogu da koštaju 20.000 evra – zaključio je Čović.

Povezana vest:  Večeras igraju Partizan i Crvena zvezda