Nesquik i KK Crvena zvezda Kosarkaski turnir 01Budući košarkaši odmerili snage na terenima Crvene zvezde

Na celodnevnom košarkaškom turniru održanom na Malom Kalemegdanu, koji su organizovali Košarkaški klub Crvena zvezda i kompanija Nestlé, nadmetalo se ukupno 6 ekipa mladih košarkaša uzrasta 10 i 11 godina, koji su pokazali pravi sportski duh i borbenost.
Košarkaši su se takmičili u 2 grupe, a nakon 9 odigranih utakmica sa neizvesnim rezultatom uz napetost koja je rasla iz minuta u minut, ali pre svega fer borbom, prvo mesto je osvojio Košarkaški klub Beko Kotež.
Druga pozicija pripala je Košarkaškom klubu Zvezdara MI , dok je bronzanu medalju osvojio klub KK Flash. Pored pehara za prvo, drugo i treće mesto, kao i medalja za prve tri ekipe, dodeljene su i specijalne nagrade za „MVP turnira“- Tadija Zubac iz KK Beko iz Koteža, „Najmlađeg učesnika“ – Tadija Topalović iz KK Novi Beograd 7, i za „Prvu petorku turnira“- Jovan Rusić (KK Novi Beograd 7), Luka Popović (KK Cerak), Đorđe Stojilković (KK Crvena Zvezda), Stefan Đinović (KK Flash) i Đorđe Kovačević (KK Zvezdara MI).
Košarkaški turnir je deo aktivnosti kompanije Nestlé čiji je cilj podsticanje dece školskog uzrasta na bavljenje fizičkim aktivnostima i zdrav način života. Trenutno se u školama širom Srbije, treću godinu za redom, sprovodi projekat „ZdravoRastimo“, koji edukuje učenike o osnovama pravilne ishrane, kao i važnosti bavljenja fizičkim aktivnostima. U projektu „ZdravoRastimo“ ove školske godine učestvovaće oko 3.000 osnovaca u 27 škola iz 9 gradova.
„ZdravoRastimo“ je deo globalne Nestlé inicijative „Healthy Kids“ (Zdrava deca) kojom je do sad obuhvaćeno više od 15,5 miliona dece iz više od 65 zemalja širom sveta, sa ciljem da se podrže napori javno-zdravstvenih institucija u prevenciji gojaznosti, pogotovo kada je reč o deci u osnovnim školama.

Povezana vest:  Partizan u Pioniru siguran protiv Nantera