radonjic

Radonjić: Odbrana i energija sa tribina ruše Panatinaikos

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da protiv Panatinaikosa očekuje mnogo bolju igru svog tima u odbrani i dodao da se nada kako će se energija sa tribina Pionira preneti na teren.
-Panatinaikos je ove godine najozbiljnji konkurent za sam vrh, poseduju kvalitet i ogromno iskustvo. Biće to veliko košarkaško veče za sve u Beogradu. Želimo da odigramo jaču odbranu u odnosu na prethodna dva meča i da napravimo sjajan ambijent koji će se odraziti na teren – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u hali Pionir.
Crveno-beli su u prvom kolu Evrolige izgubili od Lokomotive Kubanj, a zatim i od Makabija iz Tel Aviva. Trener crveno-belih naveo je da se centar Raško Katić oseća bolje i izrazio nadu da će, uz pomoć publike, igrati iznad maksimuma.
Na pitanje da li Zvezda može da ponovi podvig Lijetuvas Ritasa, koji je u prvom kolu kod kuće savladao Panatinaikos, Radonjić je rekao:
-Ritas je iskoristio momenat, jer su taj meč dočekali u formi koju su pronašli kroz kvalifikacije. Bili su u zaletu.
Krilni centar crveno-belih Ivan Radenović naveo je da će srpski vicešampion pokušati da odigra egal sa slavnim grčkim klubom.
-Zna se protiv koga igramo. Panatinaikos godinama dominira kroz Evroligu. Za ovu utakmicu se spremamo još od duela sa Makabijem. Želimo da ispravimo greške i nadamo se povoljnom rezultatu. Povoljan rezultat je u ovom meču da igramo svih 40 minuta u egalu i da pokušamo da ih pobedimo – poručio je Radenović.
Utakmica trećeg kola D grupe Evrolige između Crvene zvezde i Panatinaikosa igra se sutra od 20.30 u hali Pionir.

Povezana vest:  Lučić još godinu dana u Valensiji