dejan radonjic (1)

Radonjić: Konačno uspeh posle mnogo godina 

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle blistave pobede u Vitoriji da su njegovi izabranici iznenadili favorizovanog domaćina u odlučujućim trenucima i da im je to ulilo dodatno sampouzdanje.
Crveno-beli su večeras savladali ekipu španskog predstavnika Laborala sa 7:3:63 i upisali prvu evroligašku pobedu u D grupi, ujedno i prvu u elitnom takmičenju posle više od 13 godina.
-Čestitam igračima na prvoj pobedi u Evroligi ove sezone, nakon mnogo godina konačno smo uspeli. Želeo sam da prvu pobedu ostvarimo na domaćem terenu, ali sam tipak srećan što smo to postigli na teškom gostovanju protiv Laborala – izjavio je Radonjić za klupski sajt dodajući da su on i njegovi igrači znali da je jako važan bio početak utakmice.
-U prvoj četvrtini odigrali smo dobro u odbrani i kvalitetno u napadu. U drugom periodu oni su uspeli da nas sustignu zahvaljujući dobroj odbrani, ali i mi u napadu nismo odigrali dovoljno organizovano, za razliku od odbrane koja je bila konstantna. Doneli smo nekoliko iznenađujućih odluka koje su nam u presudnim trenucima donele pobedu. Mislimda nam je to ulilo samopouzdanje i dokazalo svima da treba da veruju u ovaj tim koji je sposoban da uradi mnogo dobrih stvari – konstatovao je Radonjić.
Trener Crvene zvezde veruje da će njegova ekipa nastaviti da igra na ovom nivou i u narednim utakmicama.
-Potrošili smo se mnogo na fizičkom i mentalnom planu. Nadam se da ćemo uspeti da se brzo oporavimo, jer nas očekuje još mnogo teških utakmica – zaključio je Radonjić.
Jedan od najzaslužnijih za trijumf crveno-belih, američki plejmejker Demarkus Nelson, smatra da je ovo bila verovatno njegova najbolja utakmica otkako je došao u Evropu.
-Definitivno smo u Vitoriji odigrali odličan mee i zabeležili preko potrebnu pobedu. Izgubili smo nekoliko utakmica u neizvesnim završnicama, pre svega zbog naših grešaka, i zato smatram da smo vrlo lako mogli da imamo skor od tri pobede i jednog poraza, a ne obrnuto. Ovim trijumfom ostali smo u trci za plasman u Top 16 fazu – kazao je Nelson.
On je ocenio da je ključ pobede u Vitoriji bilo iskustvo stečeno u utakmicama koje su crveno-beli prethodno izgubili u Evroligi. 
-Dobro smo igrali protiv Lokomotive i Panatinaikosa, imali vođstvo, ali je protivnik uspevao da napravi preokret. Međutim, ovog puta smo bili smireniji i znatno iskusniji. Nismo gubili glavu, zadržali smo naš ritam, igrali smo snažno i odradili odličan posao u odbrani. Pogađali smo kad je bilo neophodno, a kada su oni postepeno počeli da preuzimaju kontrolu i da postižu lake poene iz tranzicije, to smo prepoznali i uspeli smo da ih zaustavimo. Jednostavno smo znali kako treba da odigramo – zaključio je Nelson.
Crvena zvezda u 5. kolu D grupe Evrolige dočekuje sledeće nedelje litvanski Lijetuvos Ritas.

Povezana vest:  Alimpijević: Nešto bolje izdanje, ali nedovoljno za Baskoniju