Headoneast02DUPLA MTV PREMIJERA: TIDE „LOVE IS GONE“ I HEADONEAST „IDE LJUBAV“

Novo izdanje MTV Premijere u ponedeljak u 20 časova donosi dva nova spota – benda Tide za pesmu „Love is Gone“ i Headoneast za numeru „Ide ljubav“
„Love is Gone“ je treći singl sa aktuelnog albuma grupe Tide, nazvanog jednostavno „No. 4“, izdanja koje je prema velikom broju relevantnih medija svrstano među najboljim albumima 2012. godine. Premijerno prikazivanje spota zakazano je za ponedeljak, 11. novembar, u 20 časova na regionalnom MTV kanalu i MTV.RS.
Tide su novi spot snimili u ljubljanskoj Cvetličarni Mediapark u režiji Tine Istenič sa kojom su sarađivali na spotu za pesmu „Riot Act“. Za svetla, koja su jedan od ključnih elemenata spota, pobrinuo se Črt Birsa, a snimatelji su bili Andraž Brelih i Blaž Miklič.
Ideja spota je veoma jednostavna. Želeli smo da prikažemo Tide u akciji, hemiju benda i živih nastupa. Nemamo potrebu da stvaramo veštačku priču ili muziku povezanu sa događajima iz života ili politike. Ovog puta smo u prvi plan istakli muziku i ‘performans’ grupe Tide“, izjavio je po završetku snimanja spota Kevin Koradin, pevač i gitarista grupe, a ostatak benda je rekao da će se „gledaoci spota osećati kao da su deo grupe i da su sa njima na bini.
Zanimljivo da je „Love is Gone“ prva balada grupe Tide koju su odlučili da ekranizuju. Odmah nakon premijerespota Tide započinju serijal koncerata.
Singlom „Ide ljubav“ zagrebački kompozitor, pisac i producent Aleksandar Ljiljak vraća se svojim Headoneastom na scenu! Tvorac Yammata i autor nekih od najvećih hitova Natali Dizdar, nakon šest godina pauze ponovno ima pesmu koja je predstavlja 3:49 minuta potpunog osetnog hedonizma.
„Kao i većina mojih pesama, ni ova nema određenu poruku, nego je slušaocu ostavljeno da sam pronađe smisao i kreira sopstvene misli, osećaje i stav o njoj. Svet oko nas pretvorio se u jednu permanentnu bitku koju je puno lakše preživeti ako je u čovekovom životu prisutna ona prava, istinska ljubav, koju ljudi obično zamjenjuju za zaljubljenost, zaluđenost ili strast“, kaže Aleksandar Ljiljak.
Pesma „Ide ljubav“ nastala je u proleće 2013., snimljena je tokom letnjih meseci u studiju Milozvuk, miksovana je u Headoneast Roomu, dok je mastering urađen u Earresistible Mastering studiju u Ljubljani.
Za pesmu je nedavno snimljen videospot koji premijerno možete da pogledate u ponedeljak, 11. novembra na MTV kanalu i MTV.RS.

Povezana vest:  Tara McDonald i UNICEF pomažu oboleloj deci