nba_novi_logoPočelo ludilo NBA doigravanja: Četiri uvodne pobede Klivlenda, Bostona, Atlante i Denvera
Boljepozicionirane, a samim tim i domaće ekipe, odnele su pobede u prve četiri utakmice prve runde NBA doigravanja. Prvi je s pobedom krenuo Kliveland, najbolja ekipa osnovnog dela lige.
LeBron Džejmes vodio je svoju „družinu“ s 24 koša, šest skokova i pet asistencija, a dobru je podršku imao i u Šakilu Onilu (12 koševa), koji je na teren izašao znatno mršaviji, a ovo mu je bila prva utakmicu posle 25. feburara. Zbog povrede ligamenata palca propustio je poslednje 23 utakmice osnovnog dela sezone.
Kavalijersi su pobedu osigurali u trećoj četvrtini otišavši na 22 koša razlike. Gosti su se vratili na minus sedam u četvrtoj, ali nisu uspeli ozbiljnije da zaprete. Domaći su također gostima blokirali čak 12 šuteva, od čega samo Džejmes četiri.
Goste je s 28 koševa, sedam skokova i deset asistencija predvodio Derik Rose.
Boston Seltiksi slomili su Majmi Hit (85-75) tvrdom obranom. Dvejn Vajd i saigrači u drugom su poluvremenu ubacili samo skromna 32 koša. Dobar posao na Vajdu odradio je Toni Alen ubacivši pritom 14 poena u napadu. Vajd je uprkos jakom čuvanju završio utakmicu s 26 koševa.
Atlanta Havksi iskoristili su u svakom pogledu prednost protiv Milvoki Baksa zbog povrede centra gostiju Andreva Boguta. Pobedili su 102-92. Džoe Džohnson ubacio je 22, a Msjk Bibi 19 koševa za domaće. Goste je predvodio rookie Brandon Dženings s 34 koša.
Karmelo Anthoni vodio je Denver Nagetse do još jedne domaće pobede nad desetkovanon Juta Đezom 126-113. Ubacio je jedan od najboljih strelac NBA lige 42 koša, što predstavlja njegov rekord u doigravanju, iskoristivši na najbolji način neigranje Andreja Kirilenka. Karlos Bozer za goste je igrao sa povrdom rebra, Mehmet Okur pojačao je povredu leve Ahilove tetive tokom prvog poluvremena i više verovatno neće nastupati u seriji, dok je C.J. Miles odsedro na klupi veći deo vremena posle sudara s Čancijem Bilupsom.
NBA doigravanje, četvrtfinala:konferencija
Istok:
Cleveland (1) – Chicago (8) 96-83 (Cleveland vodi u seriji 1-0)
Atlanta (3) – Milwaukee (6) 102-92 (Atlanta vodi u seriji 1-0)
Boston (4) – Miami (5) 85-76 (Boston vodi u seriji 1-0)
Zapad:
Denver (4) – Utah (5) 126-113 (Denver vodi u seriji 1-0)
Povezana vest:  NBA VESTI, Hjuston u polufinalu