partizan igokea

Partizanu kazna od 7.000 evra i poslednje upozorenje 

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je danas košarkaški klub Partizan sa 7.000 evra zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren na utakmici 4. kola protiv Fenerbahčea. Meč je odigran u hali Pionir 8. novembra, a sudije su u zvaničnom zapisniku po završetku utakmice navele da su navijači domaćeg tima u nekoliko navrata na teren ubacivali novčiće i upaljače. 
-U trećoj četvrtini treneru domaćeg tima dosuđena je druga tehnička greška, a nakon tog trenutka utakmica je bila prekinuta na oko 90 sekundi, jer je mnogo predmeta bilo ubačeno na teren od strane gledalaca, upaljači, novčići, papiri, plastične flaše sa vodom – navodi se na sajtu Partizana.
Evroliga je uzela u obzir sve prethodne prekršaje kluba i najavila da će crno-beli biti kažnjeni jednom ili više utakmica bez prisustva publike ukoliko se slični incidenti ponove.
-Zbog eventualnih budućih prekršaja ove vrste klub može izgubiti poene na tabeli, igrati pred praznim tribinama ili biti privremeno diskvalifikovan iz daljeg takmičenja, a novčana kazna nakon ponovljenog i najmanjeg prekršaju može biti i do 100.000 evra.
Partizan apeluje na publiku da se suzdrži od ovakvog ponašanja, jer bi eventualna suspenzija dvorane ili diskvalifikacija iz takmičenja nanela nemerljivu štetu klubu.
-Ubacivanje novčića, upaljača ili bilo čega drugog na teren neće doneti ništa dobro klubu, već će doprineti novim novčanim kaznama, a može potencijalno dovesti i do diskvalifikacije. Zato još jednom molimo naše navijače, našu vernu publiku da na svim narednim utakmicama bude primerna, da ne ubacuje apsolutno ništa na teren, već da podrži crno-bele samo glasom, dlanovima i nesebičnom energijom koju decenijama razmenjujemo, jer je to jedina prava i ispravna podrška svom klubu – poručili su iz Partizana.

Povezana vest:  Karadžić: Za sada sve ide po planu