zvezda lietvus (1)

Radonjić: Dugo čekana pobeda u Beogradu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da je zadovoljan što su crveno-beli došli do dugo čekane evroligaške pobede u Pioniru, ali i jer je ekipa napredovala. 
-Čestitiam igračima pobedu, zahvaljujem navijačima koji su nam pomogli da dođemo do dugo čekane evroligaške pobede u Beogradu. Prvo poluvreme je bilo takvo da smo odmah na startu dozvolili ekipi Ritasa da uzme ono što najbolje radi… Koncentracija koja je od starta bila ispod nivoa onoga što je potrebno za ovakav meč, držala nas je 20 minuta – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare. 
Zvezda je večeras pobedila u Beogradu Lijetuvos Ritas sa 88:77 (19:16, 23:24, 20:16, 26:21) u 5. kolu Evrolige što joj je druga uzastopna pobeda. 
-Nakon toga smo uspeli da se dignemo i mnogo kvalitetnijom odbranom I pametnijim napadom dođemo do prednosti koju smo do kraja kontrolisali – istakao je Radonjić i podvukao da je evidentno da je ekipa napredovala. 
-Evidentno je da je posle ova dva meča, naročito posle onog u Španiji, ekipa opišla korak više. Smanjili smo prazne minute. Greške kojih je bilo i večeras, nisu bile toliko evidentne. Raduje i individulani pomak igrača – kazao je Radonjić i dodao da tim ima još mogućnosti za napredak. 
Radonjić je rekao da večerašnja utakmica treba što pre da se zaboravi, jer Zvezdu očekuje važan meč protiv Partizana u ponedeljak u Jadrankoj ligi. 

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati utakmica šestog kola i tabele grupa