obradovic PRE DRAW PRESS 02

DAVIS CUP 2013, FINALE

Obradović: Đoković bi mogao da igra i u dublu

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović nije otkrio kombinaciju koja će sutra igrati dubl protiv Češke, ali je istakao da ko god bude u paru imaće zajedničku viziju, osvajanje titule u Dejvis kupu.
-Sastaćemo se večeras i odlučiti ko će igrati dubl. Đoković je takođe u opciji, nije potrošio previše energije u meču sa Štepanekom, pa bi mogao da zaigra sa Zimonjićem. Novak je izuzetan sportista i svi znamo koliko želi pobedu za Srbiju – izjavio je Obradović.
Prvog dana finala Dejvis kupa u Beogradskoj areni Tomaš Berdih je doneo izjednačenje Češkoj savladavši Dušana Lajovića sa 6:3, 6:4, 6:3, nakon što je Srbija povela pobedom Đokovića nad Radekom Štepanekom (7:5, 6:1, 6:4).
-Naša zajednička vizija je da našoj zemlji donesemo što više titula, Ta vizija živi sa nama svakodnevno i vodi nas ka tom cilju, a kada imate Đokovića, igrača koji želi da da poslednji atom snage za reprezentaciju, onda stvarno nemate previše razloga da brinete – rekao je Obradović.
On je pohvalio igru Dušana Lajovića, bez obzira na poraz, navodeći da je njegovo izdanje protiv Berdiha značajno „i za njegovu budućnost i za budućnost tima“.
Berdih je konstatovao da je duel protiv Lajovića bio neočekivano težak, a da je srpski teniser „uz podršku publike pružio dobru igru“. On je ocenio da mu protiv Đokovića u nedelju predstoji izuzetno težak ispit.
-Novak je u neverovatnoj seriji. Niko mu poslednja dva meseca nije prekinuo niz pobeda, ne znam kako ću ja u tome uspeti. Kada igrate protiv Đokovića, to je kao da ste u video igrici, najbolje bi bilo da ga isključite iz struje – našalio se Berdih.
Češki selektor Vladimir Šafaržik nagovestio je da će sutra, drugog dana finala Dejvis kupa u Beogradu, u dubl meču nastupiti Berdih i Štepanek.

Povezana vest:  Šarapova-Bušar u polufinalu Rolan Garosa