zvezda grupna 2

Blažič: Važna pobeda, sledeći je Partizan

Najefikasniji košarkaš Crvene zvezde koja je večeras pobedila Lijetuvos Ritas, Jaka Blažič rekao je da je njegv tim zabeležio važnu pobedu, ali da tim treba da što pre zaboravi ovaj uspeh i okrene se sledećim mečevima. 
-Utakmica je bila teška, protiv kvalitetnog protivnika, ali smo imali dobru energiju i na krilima publike smo zabeležili važnu pobedu. Svi smo zadovoljni, ali treba da zaboravimo ovu utakmicu što pre I okrenemo se sledećoj, a to je Partizan u ponedeljak – rekao je Blažič novinarima posle meča. 
Zvezda je večeras pobedila Lijetuvos sa 88:77 u petom kolu Evrolige I tako zabeležila drugu pobedu u grupi, dok je Lijetuvos ostao na jednom trijumfu. Ovo je crveno-belima druga uzastopna pobeda u Evroligi. 
-Mnogo je dobar osećaj posle ovakve pobede, ali, kao što sam rekao, treba da što pre zaboravimo ovu utakmicu – rekao je Blažič.
Slovenački reprezentativac je posle utakmice dobio ovacije publike koja je skandirala njegovo ime, a on je na pitanje novinara odgovorio da jeste uživao u velikom meču. 
-Ja zbog ovoga živim, zbog ovoga igram košarku. Nisam nikada doživeo nešto ovakvo – ovakve pozdrave publike, ni u reprezentaciji na Evropskom prvenstvu. Ono što najviše želim je da cela ekipa igra dobro i da nastavi da pobeđuje – rekao je Blažič. 
Plejmejker Demarkus Nelson rekao je da je ekipa timski došla do trijumfa. 
-Igrali smo sjajno u drugom poluvremenu. Blejk Šilb nas je vodio u drugom poluvremenu, a posle su neki drugi igrači odskočili, ali smo timski pobedili… Svaka sledeća utakmica će biti lakša. Pobeda u Vitoriji (nad Laboral Kučom) nam je donela samopouzdanje i to se videlo večeras na terenu: bili smo pametniji, nismo padali mentalno – rekao je Nelson. 
Šilb je kazao da se ekipa prilagodila u drugom poluvremenu. 
-Igrali smo u sjajnoj atmosferi i konačno smo zabeležili pobedu pred ovim navijačima koji nas nose. Ritas je dobro šutirao, ubacivao je mnogo u prvom poluvremenu, ali smo se u drugom prilagodili I zabeležili pobedu – rekao je Šilb. 
Raško Katić je kazao da tim igra sve bolje. 
-Ovo je velika pobeda, druga uzastopna u Evroligi. U dobrom smo ritmu, ali ima prostora za napredak. Dobro treniramo i od toga dolazi samopouzdanje. Treba vremena da se uklopimo, ali verujem da ćemo biti sve bolji – rekao je Katić. 
Centar Zvezde u jednom trenutku se pokoškao sa plejmejkerom Lijetuvosa Omarom Kukom, ali posle meča nije hteo da to komentariše, kao ni komentar Amerikanca da je „prljav igrač“. 
-Nije se ništa posebno desilo, bilo je to u žaru borbe. Ko gubi ima pravo da se ljuti… a nisam prljav igrač, stalno se kupam – rekao je Katić uz osmeh. 
Bek Lijetuvosa Milenko Tepić kazao je da je Zvezda u drugom poluvremenu zaustavila njihov šut, a da mu uvrede nisu smetale. 
-Dobro smo počeli, služio nas je šut, dobro smo trčali, ali nas je Zvezda zaustavila u drugom poluvremenu, kada je stao šut i zasluženo su pobedili. Sigurno smo sada u najgoroj poziciji, ali ima još pet utakmica da se igra, tako da imamo nade za Top 16… Nije mi prvi put da igram u Pioniru, svaki domaći igrač je navikao na vruću atmosferu ovde i mora da navikne na uvrede i ne obraća pažnju na njih – rekao je Tepić. 
Kuk je kazao da je njegov tim dobro igrao tokom većeg dela meča. 
-Igrali smo dobro 30-35 minuta, ali oni su odigrali sjajno poslednju četvrtinu. Mi smo igrali prebrzo. Ne mislim još da je išta gotovo za Top 16, jedna pobeda nas deli – rekao je Kuk. 
Bivši igrač Zvezde kazao je da ga je Katić stalno udarao. 
-Stalno me je udarao, bez prestanka. U svakom trenutku i u prolazu, ali ja nisam čovek koji će to da prećuti – rekao je Kuk.  

Povezana vest:  Nebojša Čović: Zvezda i Partizan nosioci srpskog sporta