marjanovic napadMarjanović: Pobeda u derbiju udvostručila samopouzdanje

Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je da je pobeda nad Partizanom dvostruko uvećala samopouzdanje njegove ekipe pred nastavak Evrolige.
-Činjenica da smo pobedili ‘večitog’ rivala Partizan u ponedeljak dvostruko nam je povećala samopouzdanje i mi jednostavno imamo šanse da se iz Krasnodara vratimo sa pobedom. Ne idemo tamo uplašeni ili da vidimo šta možemo da uradimo. Idemo da odigramo najbolje što možemo i pobedimo – rekao je Marjanović za sajt Evrolige.
Zvezda je u ponedeljak posle produžetka savladala Partizan u Jadrnaskoj ligi, a u petak će u Krasnodaru gostovati Lokomotivi Kuban u šestom kolu Grupe D Evrolige.
Crveno-beli su posle početna tri poraza zabeležili dve pobede, pa sa skorom 2/3 dele treće mesto na tabeli sa Panatinaikosom i Laboral Kučom.
-Nešto je moralo da se promeni u odnosu na početak. Imali smo priliku da pobedimo Lokomotivu i Panatinaikos, ali nismo umeli da sačuvamo prednost u tim duelima, dok nas je Makabi nadigrao. Naši protivnici su veoma dobri evroligaški timovi. Naučili smo iz grešaka i trudimo se da ih ne ponavljamo – kazao je Marjanović.
On je dodao da mu je trener Mega Vizure Dejan Milojević i vreme provedeno u tom klubu prošle sezone pomoglo da sazri i uvidi svoje greške u karijeri.
-Kada sam pre tri godine debitovao u Evroligi, to je za mene bilo novo iskustvo. To je elitno takmičenje, a ja sam igrao u novom klubu, gradu, prvi put van Srbije… Bio sam mlad, ali ne toliko. Prošle
sezone su mi minuti dobijeni od Dejana Milojevića u Megi stvarno pomogli da se vratim u igru. Sada mi je lakše da igram jer vidim gde sam grešio, stekao sam iskustvo, pametniji sam, oprezniji i više fokusiran – naveo je centar Zvezde.
Centar visok 221 centimetar je kazao da ga igranje u Zvezdi veoma inspiriše.
-To je za mene super. Osećam veliku podršku ekipe i navijaca. Veoma mi je drago što sam prešao u Zvezdu u ovom veoma važnom momentu za klub, ove sezone kada igramo Evroligu – kazao je Marjanović.
On je rekao da bi plasman u Top 16 fazu Evrolige mnogo značio igračima, navijačima i samom klubu.
-Samo izgovoriti Top 16 nešto govori, bez obzira za koji klub nastupate. Za Zvezdu to znači mnogo. Zasigurno bi klub plasmanom u tu fazu imao još veće ciljeve i ambicije – rekao je Marjanović.

Povezana vest:  Skariolo skratio spisak, bez Diopa i Fernadeza na SP