lopta u kosu

Siniša Matić novi trener košarkaša valjevskog Metalca

Novi trener košarkaša Metalca je Siniša Matić iz Zemuna, koji je u prošloj sezoni uspešno vodio novosadsku Vojvodinu. Matić je večeras vodio prvi trening, a na klupi Valjevaca debitovaće na nedeljnoj utakmici Košarkaške lige Srbije (KLS), koju Metalac igra u Vršcu. 
-Ovaj sastav Metalca ima kvalitet da se plasira u Superligu Srbije – rekao je Matić valjevskim novinarima i najavio žestok rad.
Matić je dodao da će se o eventualnim pojačanjima izjasniti tek pošto se bolje upozna sa mogućnostima valjevskih košarkaša. On je na klupi Metalca zamenio Vladimira Miškovića, a na njemu je da odabere pomoćnike među valjevskim trenerima.
S valjevskim košarkašima nekoliko dana trenira i krilni centar Marko Čakarević (25), koji je došao iz beogradskog Partizana, a pre toga uspešno je igrao i za Radnički iz Kragujevca. U Metalcu se nadaju da će Čakarević sutra biti registrovan i da će debitovati na utakmici u Vršcu.
U prvih osam kola KLS, Metalac je zabeležio četiri pobede (u Valjevu) i četiri poraza – tri na gostovanjima, a prošle subote i od Crnokose iz Kosjerića na svom parketu. Sinoć su Valjevci poraženi u polufinalu Ligakupa Srbije, od FMP-a u Železniku sa 63:75 (15:23, 24:9, 10:26, 14:17).
Protivnik FMP-u u finalu biće bolji iz večerašnje utakmice Mladost (Zemun) – Borac (Čačak). Pobednik Ligakupa Srbije naći će se na finalnom turniru Kupa Radivoja Korća, u februaru 2014. godine.

Povezana vest:  ŽREB ZA EUROKUP, Partizan protiv Lijetuvas Ritasa, Banvita i Hapoela