radnicki (5)

Vaterpolisti Radničkog debitovali pobedom u Ligi šampiona

Vaterpolisti Radničkog savladali su večeras u Istanbulu ekipu domaćeg Galatasaraja sa 11:7 (4:4, 2:0, 4:1, 1:2), u prvom kolu B grupe Lige šampiona. Predstavnik Srbije trijumfom je započeo takmičenje u elitnoj klupskoj konkurenciji, gde je izborio učešće nakon uspeha u dvomeču plej-ofa protiv grčkog Vuljagmenija.
Očekivali su Kragujevčani težak posao protiv tima za koji nastupaju trojica sprskih internacionalaca, Slobodan Nikić, Mihajlo Korolija i Srđan Aksentijević, kao i crnogorski reprezentativci Vjekoslav Paskovia i Miloš Šćepanović i Amerikanac Džesi Smit. Međutim, neizvesnost je potrajala samo do starta drugog poluvremena, kada je Radnički prelomio utakmicu.
Domaćin je poveo na samom startu, ali su Kragujevčani odgovorili serijom 3:0, u kojoj su golove postigli Đorđe Filipovia, Boris Zlokovia i Dušan Marković. Turci su do kraja prvog perioda uspeli da izjednaee (4:4), a Radnički se u drugoj četvrtini ponovo ?odlepio? na dva gola “viška” (6:4) pogocima Basare i Zlokovića, kojima se otišlo na odmor.
Na startu drugog dela susreta Paskovia je iz peterca ponovo doveo svoj tim na gol zaostatka (6:5), posle čega su se Kragujevčani raspucali i serijom od četiri gola ulazak u poslednju deonicu doeekali sa maksimalnih plus pet (10:5).
Do kraja susreta Galatasaraj je uspeo samo da ublaži poraz.
Najefikasniji sa po tri gola bili su Zloković i Filip Filipović, a po jednom su se u strelce upisali Damir Burić, Slavko Gak, Đorđe Filipović, Dušan Markovia i Majkl Rozental.
Zanimljivo je da je tim Radničkog vodio drugi pomoćni trener Danilo Nikolić pošto su šef stručnog štaba Dejan Jovović i i njegov pomoćnik Uroš Stevanović zaradili suspenziju zbog isključenja na prethodnom meču protiv Vuljagmenija.
Jovović je posle meča rekao da su igrači dobro odradili pripremu za utakmicu u Istanbulu i, što je najvažnije, u bazenu ispoštovali sve što je rađeno na treninzima.
-Pokazalo se da ekipa i bez prva dva trenera može da odigra na visokom nivou. Vrlo brzo smo se prilagodili načinu suđenja, iskontrolisali meč i dokazali da smo u svakom pogledu kvalitetniji. Najbitnije je da smo dobro startovali u Ligi šampiona i napravili dobru uvertiru za meč sa Crvenom zvezdom, koji nas očekuje u nedelju – kazao je Jovović.
Galatasaraj – Radnički 7:11 (4:4, 0:2, 1:4, 2:1)
GALATASARAJ: Kilic, Gulec, Smit 1, Jilmaz, Gulsoj 1, Piskin, Nikić 1, Pasković 1, Cagataj 1, Korolija, Beskardesler 1, Aksentijević 1, Šćepanović.
RADNIČKI: Radić, Burić 1, B. Popović, Rozental, Gak 1, Vuksanović, Ćirić, Basara, Zloković 3, F. Filipović 3, Marković 1, Đ. Filipović 1, S. Popović.

Povezana vest:  KUP SRBIJE 2014, Radnički preko Partizana do finala