dejan radonjic teren

Radonjić: Imamo ogromnu želju

Trener Crvene zveze Dejan Radonjić rekao je danas da su njegovi košarkaši svesni kvaliteta Panatinaikosa, ali da imaju „ogromnu želju“ da pobede u Atini i zadrže šanse da se plasiraju u Top 16 fazu Evrolige. 
-Nije moglo da se pretpostavi da će ovaj duel ovoliko značiti… Svesni smo kvaliteta protivnika, ali imamo ogromnu želju da pobedom u Atini produžimo šansu da se plasiramo u Top 16 – rekao je Radonjić novinarima u Beogradu. 
Panatinaikos i Zvezda takmiče se u Grupi D Evrolige. Grčki tim trenutno ima jednu pobedu više od crveno-belih, a trijumf u meču u petak neophodan je obema ekipama. Radonjić je kazao da očekuje i da se domaći navijači dodatno angažuju za predstojeću utakmicu, jer pristalice Zvezde imaju partnerski odnos sa simpatizerima Olimpijakosa, najvećeg rivala Panatinaikosa. 
-Verujem i da će naša reakcija biti dovoljno dobra i da ćemo biti u igri za pobedu. Bilo bi dobro da odigramo tamo kao prvo poluvreme utakmice iz Beograda, i da produžimo intervale dobre igre – rekao je Radonjić. 
Crnogorski stručnjak kazao je i da je atinskom timu meč jako bitan, kao i da očekuje da će pokušati da iskoristi odsustvo povređenog Luke Mitrovića i nedovoljno oporavljenog Raška Katića. 
-Oni će dati sve od sebe da urade ono što se od njih očekuje, jer bi bilo veliko iznenađenje da ne prođu. Panatinaikos će pokušati da iskoristi nedostatke Zvezde na centarskim pozicijama. Katiću je potrebno da trenira u kontinuitetu. On je jako motivisan, ali ga povrede onemogućavaju da bude na najvišem nivou – rekao je Radonjić. 
Prvom timu je zbog problema sa povredama priključen 18-godišnji Marko Tejić. Radonjić je kazao da tim neće ishitreno tražiti pojačanja na poziciji krilnog centra, ali da će „reagovati“ ako se ukaže prilika. Zvezda u Atinu putuje sutra redovnim letom. Utakmica je na programu u petak u 20.30. 

Povezana vest:  ABA liga:Odložen derbi Budućnost - Zvezda i još dva meča