silb zvezda panatenaikosŠilb: U budućnosti ćemo pobeđivati ovakve mečeve
 
Košarkaš Crvene zvezde Blejk Šilb rekao je danas da su crveno beli ponovili dobru igru sa Panatinaikosom u Evroligi, ali da su ih u završnici meča greške koštale velike pobede i šanse za plasman u TOP 16.
Crvena zvezda je izgubila u Atini od Panatinaikosa sa 69:63 i tako ostala i bez teoretskih šansi za plasman u narednu fazu.
-U prvoj utakmici sa Panatinaikosom smo igrali produžetke i znali smo da u Atini nećemo biti bez šansi za trijumf. Ponovo smo odigrali veoma dobru utakmicu do poslednjih nekoliko minuta. Samo nekoliko grešaka na kraju je napravilo razliku između pobede i poraza u ovom meču. Teško je pričati posle ovakvog poraza. Mislim da su svi momci dali sve od sebe na obe strane terena. Odlično smo se pripremili za meč, imali smo veoma dobru taktiku, pokazali smo mnogo ponosa i hrabrosti – rekao je Šilb za klupski sajt.
On je naglasio da eliminacija iz Evrolige boli sve igrače, ali je istakao da će to biti dobra škola za buduće nastupe u najjačem evropskom takmičenju.
-Izgubili smo sve šanse za plasman u narednu rundu i to nam svima jako teško pada. Boli nas sve to, ali u budućnosti ćemo sigurno pobeđivati u ovakvim utakmicama. Videli smo šta nam se dogodilo i sada treba da dignemo glavu i u nastavku sezone ostanemo pozitivni – zaključio je Šilb.
Crvena zvezda se nalazi na petom mestu u D grupi Evrolige sa skorom od dve pobede i šest poraza.
Povezana vest:  Košarkaši Srbije protiv Gruzije i Finske u kvalifikacijama