muta nikolic cz rad

Nikolić: Istorijski uspeh uprkos finansijskim problemima

Trener košarkaša Radničkog Miroslav Nikolić ocenio je danas da je plasman Kragujevčana u drugi krug Evrokupa „istorijski uspeh“ i izrazio nadu da će tim napraviti još veći iskorak u evropskom takmičenju. 
-Sam plasman u Evrokup je bio veliki uspeh za ekipu, a to što smo uspeli da izborimo drugu fazu takmičenja za nas predstavlja istorijski uspeh – rekao je Nikolić.
Radnički je večeras u kragujevačkoj hali Jezero u devetom kolu Grupe H savladao litvanski Neptunas sa 91:81 i tako obezbedio plasman u drugu fazu Evrokupa. Nikolić je istakao da se Radnički i dalje nalazi u teškoj finansijskoj situaciji. 
-Mi borbenošću na terenu pokušavamo da nadomestimo velike finansijske probleme u klubu, a ovakv rezultat predstavlja veliki uspeh za nas. U drugoj fazi takmičenja se nadamo da možemo protiv ozbiljnih ekipa napravimo dobre rezultate. Sportski je da se nadamo da možemo biti još bolji – rekao je Nikolić. 
Šef stručnog štaba Kragujevčana kazao je da je njegova ekipa, iako neiskusna, odigrala dobar meč i zasluženo slavila.

Povezana vest:  Vujošević: Da što skuplje prodamo kožu u Pireju

-Naš cilj je bio da odigramo bolju odbranu od njih, a to smo I uspeli. Oni su igrali prepoznatljivu litvansku košarku sa dosta šuteva za tri poena. (Sava) Lešić nas je predvodio po poenima, a (Nikola) Kalinić je odradio odličnu rolu. Čestitam celoj ekipi na ovom uspehu – rekao je Nikolić. 
Trener Radničkog kazao je da je cilj ekipe u nastavku sezone da izbori opstanak u regionalnoj Jadranskoj ligi. 
-Ekipa je dosta umorna i prilično neiskusna. Već sutra nas očekuje put za Zadar. Želja je da izborimo opstanak u Jadranskoj ligi, da ne budemo poslednji – kazao je Nikolić. 
Radnički će se u subotu od 19.00 gostovati Zadru u 12. Kolu regionalnog takmičenja. Kragujevčani se u Jadranskoj ligi trenutno nalaze na 11. mestu sa četiri pobede i sedam poraza.

Povezana vest:  NBA VESTI, Komesar NBA ljubomoran na Ligu šampiona