internacionalno  milisavljevic kocovicmaksimovic arsovic arunovic djapicPred metama u Hali sportova 243 strelca

Streljački savez Beograda pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda organizovaće 14. i 15. decembra u Hali sportova u Novom Beogradu 38. „Internacionalno prvenstvo Beograda“ vazdušnim oružjem na kome će učestvovati 243 strelca (143 iz inostranstva i 90 domaćih) iz 12 zemalja (Bosna i Xercegovina, Bugarska, Hrvatska, Salvador, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rusija, Srbija, Slovenija, Slovačka i Ukrajina) saopštili su organizatori na konferenciji za medije u Skupštini grada Beograda.
– Broj mesta u Hali sportova je ograničen i zbog toga smo, uz žaljenje, morali da odbijemo nekoliko selekcija. Interesovanje je ogromno, Ukrajincima je ovo, na primer, izborno takmičenje za Šampionat Evrope iduće godine – rekao je Mile Đapić predsednik SS Beograda.- Kada su u pitanju domaći strelci, trudili smo se da omogućimo svim našim najboljim takmičarima da gađaju i prijavljeni su svi olimpijci i reprezentativci, ali i da otvorimo vrata mladim, talentovanim takmčarima i takmičarkama da u veoma jakoj međunarodnoj konkurenciji vide koliko mogu. Zahvaljujemo se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda koji izuzetno pomaže naše programe i posebno organizaciju ovog takmičenje koje je steklo veliki ugled u svetu.
Đapić je istakao da se drugu godinu za redom „Internacionalno prvenstvo Beograda“ „sudara“ sa velikim rukometnim događajima:
– Protiv medijski „jačeg“ sporta ne možemo da se borimo pa sam, zato, prijatno iznenađen odzivom predstavnika medija na ovoj konferenciji i zahvaljujem vam se u ime svih. Molim vas da pozovete Beograđane da dođu, posebno u nedelju kada su finala. Imaće priliku da vide da streljaštvo nije statičan sport i da bitke za medalje itekako mogu da budu uzbudljive.
Dragoljub Kočović zamenik sekretara za sport i omladinu Beograda je pohvalio strelce za izuzetne rezultate koje su postigli ove godine i naglasio:
– Streljaštvo je primer sporta gde se sa jako malo novca, postižu neverovatni rezultati zahavaljujući ljubavi prema svom sportu strelaca, trenera i streljačkih radnika, ali i ogromnom entuzijazmu. Takvi sportovi zaslužuju da se pravednije raspodeljuje sportski dinar, od lokalne samouprave do države. Grad Beograd će nastaviti da pomaže organizatorima ovakvih manifestacija, ali i streljačkoj organizaciji da dobije nove, savremene objekte. Streljaštvo ima i dragocene prijatelje među predstavnicma „sedme sile“, pokazalo se i na ovoj konferenciji za medije. Dešavalo mi se da na drugim sličnim skupovima u nekim sportovima ne bude prisutan ni jedan novinar…
Prisustvovale su i tri takmičarke koje su osvojile četiri mala kristalna globusa za srebrne medalje u finalu Svetskog kupa u Minhenu u novembru: Zorana Arunović (dva), Ivana Maksimović i Andrea Arsović.
Ivana Maksimović, olimpijska vicašampionka iz Londona prošle godine je rekla:
– Meni je ovo možda i najdraže takmičenje, sa sjajnom atmosferom i odličnim uslovima. Ove godine sam imala odlične rezltate, mali kristalni globus za drugo mesto u finalu Svetskog kupa, bronzu na EŠ u Osijeku, dve bronze na Svetskim kupovima, zlato i srebro na MI i volela bih da je ukrasim i jednom statuom „Pobednika“ za trijumf na „Internacionalnom prvenstvu Beograda“.
Andrea Arsović se zahvalila na pomoći u sprovođenju programa OKS, Ministarstvu omladine i sporta i SS Srbije i nagalsila:
– „Internacionalno prvenstvo Beograda“ je jedino veliko takmičenje u mom gradu i volela bih da pobedima i stavim lepu tačku na sjajnu godinu jer sam osvojila srebro u finalu Svetskog kupa, dva zlata na Svetskim kupovima, bronzu na MI… Bila bi to i lepa najava za dogodine, kada na SP u Granadi u septembru jurimo prve olimpijske vize i moja novogodišnja želja je da ih bude što više…
Zorana Arunović je istakla je „Internacionalno prvenstvo Beograda prilika da sportske prijatelje iz celog sveta ugoste i pokažu im Beograd:
– Imali smo napornu i veoma uspešnu godinu i želela bih da je završim pobedom u Hali sportova. Poslednjih sezona puškom i pišoljem skoro uvek su pobeđivale takmičarke iz Srbije, neka to bude i ove godine. Osvojila sam medalje na svakom Svetskom kupu na kome sam gađala i čak dva srebra u finalu i po tome ću pamtiti 2013. U Granadu na SP idem da osvojim olimpijsku vizu i na miru se pripremim za Rio. Volela bih da nas bude što više…
Dragan Milisavljević, generalni sekretar SS Beograda je obavestio da je će se na „Interanacionalnom prvenstvu Beograda“ deliti nagrade za „Trofej Beograda“ i potom „Pobednici“ za uspehe na „Gran pri Beograda“:
– U subotu je „Trofej Beograda“. Od 9,15 do 12,20 je takmičenje pištoljem za seniore i juniore i medalje ćemo podeliti od 12,45 časova. Od 12,45 do 14,20 je takmičenje puškom za seniore i juniore a nagrade će primiti u 14,30 časova. Po podne, od 14,45 do 17 časova gađaće seniorke i juniorke puškom i od 17,30 i 18,45 časova pištoljem. Podele trofeja su u 17,30 za pušku i 18,45 za pištolj. Neće se gađati i finala. Drugog dan gađaće juniorske i seniorske kategorije zajedno za „Gran pri Beograda“, statue „Pobednik“ i novčane nagrade od 500, 300 i 200 evra. Od 18 je finala muškaraca pištoljem, potom od 18,50 finale puškom za muškarce. Od 19,40 za titule će se boriti žene puškom i na kraju od 20,30 dame pištoljem.
Prošle godine na „Trofeju Beograda“ srpski strelci su osvojili pet medalja: dve zlatne (Jasna Šekarić pištoljem i Andrea Arsović puškom), dve srebrne (Bobana Beličković pištoljem i Milenko Sebić puškom) i dve bronzane (juniori Stefan Aleksandrovski i Tiha Todorović – oboje puškom).
Drugog dana za „Gran pri Beograda“ strelcima Srbije pripalo je sedam trofeja: jedan zlatni (Bobana Veličković pištolj), tri srebrna (Zorana Arunović i Dimitrije Grgić pištoljem i Nemanja Mirosavljev puškom) i tri bronzana (Jasna Šekarić i Andrija Zlatić pištoljem i Andrea Arsović puškom).
Pehari Sekretarijata za sport i omladinu Beograda namenjeni najboljoj takmičarki i takmičaru „Internacionalnog prvenstva Beograda“ lente su pripali Jasni Šekarić za za 390 krugova i zlato prvog dana i bronzu drugog dana i Mađaru Peteru Šidiju za dve pobede puškom.

Povezana vest:  Het trik Zorana Jakšića