andrea arsovic

Arsović druga, Melisa Mikec treća, četvrto mesto za Mirosavljeva, peto za Maksimović u Kuvajtu

 

Sjajan dan za srpske strelce u Kuvajtu na prvoj „Velikoj nagradi Amira od Kuvajta“: Andrea Arsović, olimpijka Partizana osvojila je drugo mesto u gađanju vazdušnom puškom sa 397 krugova (100, 98, 99, 100) i ukupno 33 unutrašnja centra. Supruga srpskog olimpijca pištoljem  Damira Mikeca, Melisa Mikec koja gađa za Salvador, zauzela je treće mesto takođe sa 397 krugova (99, 99, 99, 100) ali sa 30 unutrašnjih centara, dok je Ivana Maksimović, olimpijka Novog Beograda Ušća sa 394 kruga(po serijama 100, 98, 97, 99) peta  u konkurenciji 26 takmičarki.

Pobedila je mlada kuvajtska takmičarka koju treniraju Srećko Pejović sa Ivicom Atlagom Marijam Aroukui, srebrna  sa Šampionata Azije u Dohi kada je izvadila i olimpijsku vizu za London, sa 398 krugova. Četvrto mesto pripalo je mladoj slovenačkoj takmičarki Živi Dvoržak sa 396 krugova.

Povezana vest:  Mirosavljev raspucavao za finale i - ostao deveti u Dortmundu!

– Srećna sam prvo zbog plasmana, ali i sasvim solidnog rezultata. Malo sam „popustila“ sa treninzima vazdušnom puškom, više sam se posvetila radu MK puškom i nadam se da će u nastavku biti još medalja za našu reprezentaciju – rekla je Andrea Arsović.- Strelište je izvanredno, uslovi odlični, zahvaljujem se u ime naših takmičara i rukovodstava na izuzetnom gostoprimstvu Kuvajtskoj streljačkoj federaciji kao i Srećku Pejoviću jednom od trenara njihovog nacionalnog tima.

Nemanja Mirosavljev je ponovo, zbog slabijih poslednjih serija ostao bez medalje ovog puta u gađanju MK puškom 60 metaka ležeći. Imao je 594 kruga (po serijama 100, 100, 100, 99, 97, 98) i za krug mu je izmakla treća pozicija. Prvog dana turnira  vazdušnom puškom zauzeo je peto mesto, a  od bronze delio ga je – jedan krug!

Povezana vest:  Bobana Veličković pobedila u Minhenu

Pobedio je Slovenac Rajmond Debevec sa 596 krugova, drugi je Aleksandr Jermakov (Kazahstan) sa 595 krugova i 41 centrom a treći Sanjev Rajput (Indija) takođe sa 595 krugova ali 34 centra.

– Andrea Arsović „čuva“ formu vazdušnom puškom na nivou od pre evropskog šampionata u Finskoj gde je osvojila bronzu – kaže v. d. selektora Goran Maksimović.- Ivana Maksimović je u maloj rezultatskoj krizi vazdušnom puškom, težište je prebacila na MK pušku ali se nadam da će sve doći na svoje mesto za Svetski kup i predolimpijski turnir Londonu u aprilu. Mirosavljev je, kao i vazdušnom puškom, bio fantastičan u prve tri serije, potom se razduvalo, a o nema strepljenja da čeka jer brzo puca i rizikuje. Ponekad to donese rezultat, ovoga puta nije. Ali, za početak sezone odličan rezultat.

Povezana vest:  Zorani Arunović opet izmakao rekord!

Trećeg dana takmičenja, na kome učestvuje oko 500 strelaca iz 35 zemalja i koje se računa i za Arapski šampionat, gađaće Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković vazdušnim pištoljem, kao i Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Melisa Mikec MK puškom trostav 3 puta 20 metaka.

Do sada su srpski olimpijci  osvojili tri medalje, zlatnu i dve srebrne. Prvog dana u gađanju MK pištoljem pobedio je Damir Mikec dok je drugo mesto zauzeo Andrija Zlatić, drugog dana srebrom vazdušnom puškom okitila sa Andrea Arsović.