7z arunovic sekaric j arunovic levo na postolju srebro ekpa sp minhen

Maksimović: Glavni cilj uspeh na EP u Osijeku

Glavni cilj reprezentacije Srbije u streljaštvu ove sezone je uspešan nastup na prvenstvu Evrope malokalibarskim oružjem u Osijeku u julu, rekao je danas selektor najboljih srpskih strelaca Goran Maksimović.
-Pored prvenstva Evrope, šlag na sezoni biće finale Svetskog kupa u septembru u Minhenu, za koje su se već plasirali Andrea Arsović i Zorana Arunović – rekao je Makismović na konferenciji za novinare u hotelu „Union“.
Maksimović je podsetio da su najbolji strelci Srbije na nedavno održanom Svetskom kupu u Čangvonu osvojili pet medalja čime su pokazali da su uspešno savladali nova pravila takmičenja. On je istakao da je ovogodišnji kalendar takmičenja više nego bogat.
-Predstoje nam tri Svetska kupa – u SAD, Nemačkoj i Španiji, kao i Mediteranske igre i Univerzijada. Na takmičenje u SAD u Fort Beningu početom maja ide ekipa od sedam strelaca, koja je učestvovala na Svetskom kupu u Čangvonu , u Južnoj Koreji, osim Nemanje Mirosavljeva – rekao je Maksimović.
Zlatna na Svetskom kupu u Čangvonu Andrea Arsović naglasila je da „tek predstoji bogata žetva medalja“.
-Sezonu smo poceli odlično, a pred nama su Svretski kupovi, Mediteranske igre i prvenstvo Evrope. Nadam se da ćemo Srbiju ponovo obradovati medaljama – rekla je Arsović koja je na Svetskom kupu u Čangvonu, pored zlata, oborila i svetski rekord.
Olimpijska vicešampionka iz Londona 2012. Ivana Maksimović koja je na prvenstvu Evrope vazdušnim oružjem u Danskoj oborila svetski rekord naglasila je da joj je osnovni cilj u predstojećem periodu da „se uspešno prilagodi novom sistemu takmičenja“.
-Prezadovoljna sam kako sam počela godinu. Oborila sam svetski rekord u Danskoj, ali se nisam snašla u novim pravilima i takmicenje sam završila bez medalje. U međuvremenu sam vredno radila na prilagođavanju novom sistemu nadmetanja i rezultat se video već u Južnoj Koreji – rekla je Maksimović, koja je u Čangvonu osvojila dve bronze.
Zorana Arunović koja je u Južnoj Koreji osvojila srebro poručila je da će i u nastavku sezone „nišaniti“ odličja.
-Zlato koje smo osvojili ekipno na prvenstvu Evrope u Danskoj , moje individualno četvrto mesto na tom takmičenju, kao i najnovije srebro u Čangvonu ispunili su me samopouzdanjem za nastavak sezone – rekla je Arunović.
Jedna od najboljih strelaca sveta svih vremena Jasna Šekarić naglasila je da je prezadovoljna svojim nastupima od početka godine, koji su joj dali „krila“ za nastavak sezone.
-Najvažniji cilj mi je da ove godine uspešno nastupim na prvenstvu Evrope u Osijeku i da se plasiram u finale Svetskog kupa – poručila je Šekarić.

Povezana vest:  Mikec pobedio na „Velikoj nagradi oslobođenja“ u Plzenu