dule vujosevic par oliVujošević: Moramo da nađemo snage za Budućnost

Trener košrakša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegov tim mora meču protiv podgoričke Budućnosti u Jadranskoj ligi da priđe potpuno koncentrisano kako bi zabeležio novi trajumf.
-U Solnoku smo izgubili zbog produženog eha glamurozne pobede nad Budiveljnikom. Bili smo potrošeni fizički i emotivno. Uz to iskustvo, iscrpelji i potrošeni, pokazali smo kako se osvaja Istanbul, a sada moramo da nađemo snage, koncentracije i pameti da sa potpunom posvećenošću priđemo utakmici sa Budućnosti – rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.
Partizan je u čevrtak pobedio turski Fenerbahče i zadržao šanse za plasman u Top 16 fazu Evrolige.
U reginalnom takmičenju crno-beli su do sada zabeležili osam pobeda i tri poraza i nalaze se na drugom mestu na tabeli, dok je Budućnost peta sa jednom pobedom manje.
-Čeka nas težak meč. Budućnost zna da smo potrošeni i umorni I igraće i na tu kartu. Pozivam publiku da nam pomogne da budemo dovoljno jaki, jer smo već potrošili bonus iznenadnih poraza u Jadranskoj ligi – kazao je Vujošević.
Trener Partizana je pre tri utakmice govorio da su njegovi igrači potrošili poslednje reserve snage, a u Istanbulu su četvorica košarkaša postigla skoro sve poene. Vujošević je, ipak, naveo da neće unapred razmišljati o raspoređivanju minutaže, odnosno odmaranju najumornijih.
-Ako rezultat pruži priliku, u šta ne verujem, moći ću da razmišljam o odmaranju nekih igrača. U sportu je jedina ispravna odluka da razmišljamo samo o sledećem meču – rekao je Vujošević.
Vujošević je kazao da će Milenko Tepić prvi trening s timom imati u utorak, kao i da situacija oko dolaska Jovana Novaka „zakomlplikovala“. On je ocenio da se sve to desilo da bi se sprečio Novakov dolazak u Partizan.
-U početku smo tim pregovorima prišli sa manje spretnosti nego što je trebalo, a onda se pojavila i Crvena zvezda. Razumem da je takvo tržište, ali mi nije jasno, mi smo nudili 35.000, a Zvezda 100.000 evra. Tu su se igrale i neke druge igre. Pričali su mu da će u Parizanu biti na a „česmovašia“, a onda se pravi i onaj lažni, kako se zove, fejsbuk u kome piše da sam ja svinja debela, a Informer to prenosi. Zna se čiji je to rukopis – rekao je Vujošević.
On je kazao da je mladi igrač Vršca svojim držanjem zaslužio da se Partizan bori za njega do kraja.
Vujošević je nakon toga kazao novinarima i da je „jedna visoka nestranačka ličnost pozvala visokog menadžera Željka Obradovića“ da pita da li su namestili meč u Istanbulu.
Na pitanje ko je ta „visoka nestranačka ličnost“, Vujošević je odgovorio: „Reći ću vam kad ostarite“.
Meč između Partizana i Budućnosti igra se sutra od 19.00.

Povezana vest:  CSKA bolji od Barselone