radnicki siroki1

Radnički poražen od Zadra

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca poraženi su večeras u gostima od Zadra sa 76:89 (16:20, 26:33, 18:15, 16:21) u utakmici 12. kola regionalne Jadranske lige. Ekipa Miroslava Nikolića pretpela je tako četvrti poraz u poslednjih pet utakmica u regionalnom takmičenju.
U ekipi radničkog najefikasniji bio je Sava Lešić sa 21 poenom, a uz to je imao i 11 skokova, dok su po 14 koševa postigli Dušan Mlađan i Marko Marinović.
Kod domaćina Marko Šutalo postigao je 22 poena, dok je jedan manje ubacio Josip Sobin. Kragujevčani su veoma loše počeli utakmicu, jer su prvih sedam minuta postigli svega dva poena, dok je Zadar sa druge strane za to vreme postigao 14.
Zadar je tako već na početku meča stekao osetniju prednost, koju je ekipa Radničkog na početku druge deonice uspela da sustigne, pa i da preokrene (20:21), ali Kragujevčani su sredinom druge četvrtine odigrali veoma loše, pa je domaćin ponovo stekao dvocifrenu prednost.
Radnički u nastavku meča nije imao snage za ponovno stizanje rezultata, iako su jednom trenutku bili na „minus četiri“, pa je tako Zadar u poslednjoj deonici mirno meč priveo kraju.
U preostalim mečevima 12. kola Jadranske lige, Ikogea je na svom parketu posle produžetaka savladala Cedevitu sa 96:89, dok je Cibona sa 91:80 bila bolja od Cedevite, a u slovenačkom derbiju, Krka je u Novom Mestu bila bolja od Olimpije sa 67:63.

Povezana vest:  Vujošević: Obaveza je da odigramo dobro