zvezda laboral (2)
Ristović: Atraktivna grupa, ambicije su da prođemo dalje
 
Direktor košarkaškog kluba Crvena zvezda Davor Ristović ocenio je danas su crveno-beli u Evrokupu dobili jake i atraktivne protivnike i dodao da je Bilbao najteži protivnik.
-Mislim da nam je grupa atraktivna, da su protivnici jaki i da će sigurno izazvati pažnju i privući navijače. Bilbao je jedna od najjačih ekipa koja je prvu fazu takmičenja završila na trećem mestu. Oni poslednjih nekoliko godina beleže sjajne rezultate na evrosceni – rekao je Ristović.
-Imaju veliki broj iskusnih igrača, reprezentativce Španije, Hrvatske i Letonije i zaslužuju ogroman respect – dodao je on.
Crveno-beli će u Grupi L odmeriti snage sa ekipama Nižnji Novgorod, Bilbao i Panionios, a prema sistemu takmičenja dva prvoplasirana tima izboriće plasman u osminu finala. Nižnji Novgorod je ubedljivo osvojio prvo mesto u Grupi F i ispred ukrajinskog Himika i Ankare, sa skorom osam pobeda i dva poraza, a Ristović je rekao će ekipi otežavajuća okolnost biti „teško putovanje“ u Rusiju.
-Od svih ekipa koje čine Grupu L, oni su prvi obezbedili prolaz dalje što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Za rivala smo dobili i Panionios koji ove sezone igra veoma dobro. Imaju dobar tim koji predstavlja spoj iskusnih grških igrača i američkih internacionalaca – rekao je on.
Ristović je kazao da bi u ponedeljak trebalo da bude poznat raspored utakmica Evrokupa, a da će druga faza ovog evropskog takmičenja početi 7. januara.
-Do prvog duela u Evrokupu osim meča sa Lijetuvos Ritasom imamo i tri utakmice u Jadrnaskoj ligi na svom terenu. Potrudićemo se da se što bolje pripremimo, a naše ambicije su da prođemo u osminu finala I pokušamo da doguramo što dalje – rekao je Ristović.
Košarkaši Crvene zvezde trenutno se nalaze u Litvaniji, gde će se sutra od 18.45 sastati sa Lijetuvos ritasom u 10. kolu Grupe D Evrolige.
Povezana vest:  Ratko Varda produžio ugovor sa Prokomom